2016-10-16 Lochem Trail Marathon

Dat ik een marathon zou lopen stond wel vast. Welke was tot het laatste moment een verassing. Kreeg een startbewijs voor Amsterdam aangeboden en ook mocht ik nog starten op de landgoed Twente Marathon. Tot Jan mij informeerde over een nieuwe marathon. De Lochem Trail Marathon. Lochem? Had ik daar niet al eens eerder gelopen? Was ik in 2013 wat kritisch over de wedstrijd (31km) nu ben ik een stuk positiever. Bij de start tref ik Jet en Petra. Ook een onafscheidelijk duo. Ik ken hun al sinds de 60 van Texel. Zij hebben mij toen fantastisch opgevangen na de finish. Jet loopt haar 152e ultra/marathon vandaag.

ltm-3De rit naar Barchem is al een belevenis. Prachtige vergezichten en mooie mistbanken boven de IJssel. Jan maakt foto’s en hoop dat ze een beetje gelukt zijn. In Barchem hoor ik dat we 29 deelnemers hebben op deze afstand. Hoezo kleinschalig.

ltm-1De organisatie kent Jan nog van eerdere edities en ook zijn er mensen die mij weer herkennen van de bekende media. De voorbereidingen hebben weinig om het lijf. Rugzak om en Suunto aan en gaan. De start is wel grappig. Niemand wil vooraan staan. Bepaald geen dringen in het startvak. met een 3-2-1-test, nu? Nee! 3-2-1-go, nu? ja nu! Hobbelen we over de Lochemse Berg die we volgens mij wel 10 keer opklimmen.

Het eerste stuk van 14 km gaat een beetje moeizaam. Spierpijn in Billen en Hamstrings maar bij de eerste post zakt dat wat weg. De post is weer geweldig op een boerderij tussen de koeien. Ik eet mijn inschrijfgeld op aan vulkoeken. Tsjee wat smaakt dat goed. De volgende post is wat onduidelijk. Ik dacht op 28km maar hoorde 30. Het bleek op km 35 te zijn. Mentaal dingetje. Jan en ik lopen samen op. We lopen in cadans, praten niet veel. Ik heb moeite op in de goede ‘flow’ te komen. Teveel omgevingsgeluiden die afleiden. Ik besluit mijn muziek aan te zetten en dat was een erg goed idee. Vanaf km 24 kwam ik in een fantastische flow en vergat ik de wereld volledig om mij heen. Alleen lopen, zon, bos. Echt een heerlijke runnershigh. Jan liep steevast achter mij en ik hield zijn schaduw in de gaten. Opeens was hij weg! Later hoorde ik van hem dat ik was ontketent en in een straffe cadans liep. Hij kon het tempo niet volgen en is afgehaakt. Ik had werkelijk niets in de gaten.

ltm-2Achteraf excuses gemaakt maar dat was niet nodig. Hij heeft genoten zoalang het duurde. Het was echt zo’n cadans als ik eerder heb gehad met Jan en Wim op de Berenloop. Geweldige flow. Runnershigh? Het zal wel. De post duurde en duurde en eindelijk op km 35 kwam deze. Wat mij betreft een beetje te laat of een post te weinig.

De heerlijke flow moet ik hierna bekopen. Op km 35 was ik na 3,5 uur. Normaliter is dan een 4:15-4:30 reëel. Helaas moest ik mijn flow bekopen op het laatste stukje. Overigens bleken dat niet 7 maar nog 9 km te zijn. Ik loop een beetje gelijk op met Alma S.  die over twee weken de Indian Summer Trail loopt in Drente (100k) en vervolgens de Zugspitze wil lopen. We hebben een klik.  Uiteindelijk finish ik exact 5 uur. 5:00:05. Dat valt mij een beetje tegen maar ach, vergeleken met vorige week toch weer een half uur sneller.

Conclusie: Heerlijk gelopen. De tijd klopt niet met mijn gevoel maar daar zal ik het mee moeten doen. De vorm wordt beter en beter. De Ultra in Gower zie ik nog niet zitten. Denk er hard over na om daar (lekker) een marathon van te maken.

Oja. Officieel mijn 50e Marathon whoohoo!

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to 2016-10-16 Lochem Trail Marathon

  1. jacolien says:

    Wat een práchtige foto, die eerste!
    Leuk om te lezen dat je nu positiever bent over de Lochemtrail – ik vond ‘m die eerste keer al erg leuk, al was het alleen al vanwege dat kleinschalige.
    En dan ook nog vulkoeken. En een heuse runner’s high. Het kan niet op.
    Goede keuze gemaakt. Hoewel? In Twente schijn je ook erg goed te eten te krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *