Lochemtrail

2013-09-15 Lochemtrail 31km 275hm. 2:41:44

LT-2De lochemtrail. Ik beschouw deze trail als een tussendoortje. Daarmee onderschat ik de wedstrijd volkomen. Een foutje die ik wel vaker maak. De wedstrijd heeft een incourante afstand. Iets van 31km. De hoogtemeters ontbreken. Zelfs de blubber waar ik op hoopte bleek er nauwelijks te zijn. Als ik bij de start sta heb ik ook geen flauw idee welk tempo ik wil lopen. Concept voor een ingewikkelde wedstrijd.

Voor de wedstrijd hebben zich maar liefst 5 Ciko-ers ingeschreven, één ex-Ciko-er en een Ciko liefde. Leuk die belangstelling voor de trails. Met twee auto’s poolen wij naar de camping in Barchem. We parkeren de auto 50 meter naast de inschrijvingspost. Ideaal. Onderweg komen wij langs de Lochemse Berg. Wil ik in de Ardennen nog wel eens onder de indruk zijn van de heuvels, hier heb ik dat niet. Als er dan ook nog een bord langs de weg staat met oktoberfeesten en Alpenfestijn lig ik bijna in een deuk. Ze melken die berg wel uit. Hier begint de onderschatting van de trail al.

LT-1

Bij de inschrijving is een ook een grote groep van mijn trailvrienden aanwezig. Enkele heb ik al maanden niet meer gesproken. Ik moet mijn aandacht verdelen. Een aantal van hen hebben de TDS of CCC volbracht na de S4Trails. Avonturen waar ik alles van wil horen.

LT-3

De trail kenmerkt zich door vaste eigenschappen. De relaxte sfeer, de onverstaanbare briefing, de start die uit niet meer bestaat dan een streep in het zand. Ik ben weer thuis en geniet ervan dat ook mijn Ciko vrienden dit weten te waarderen. Zo kan lopen ook zijn.

De wedstrijd besluit ik maar op gevoel te lopen. Ik beschouw het als training en heb geen enkele ambitie anders dan lekker lopen. Al snel zit ik in een tempo van tussen de 11 en 12 km per uur. Ik probeer langzamer te lopen maar krijg dat niet voor elkaar. Ik wordt gepasseerd door Taco, Adriaan en Mark. Met Mark loop ik een tijdje op maar hij loopt te sterk.

Op km 10 komt een treintje mij achterop. Een lange tijd ben ik machinist totdat ik een verkeerde afslag neem. Ik sluit achteraan bij de derde vrouw. Op de eerste verzorgingspost valt het treintje uit elkaar. Lange tijd loop ik met de dame in mijn kielzog maar uiteindelijk passeert zij mij en zal zij voor mij finishen. Ik ben getuige van de strijd met de vierde dame. Die loopt heel sterk. Ziet er mooi uit en de kracht die ze uitstraalt is intimiderend. Na de finish spreek ik nog even met beide dames. Grappig om te horen hoe de fysieke indruk niet overeenkomt met de feitelijke sterkte.

Op km 23 voel ik de kracht sterk verminderen. Ik wijt dat aan te weinig energie-inname. Ik heb wel wat te eten bij me vandaag maar geen gels. (training he). Ik houd het tempo net op de 11. Uiteindelijk finish ik met een gemiddelde van 11,5 p/hr. Lang geleden dat ik een dergelijk stuk met zo’n snelheid liep. Na de wedstrijd zit er dan ook flink pijn in de benen. Vroeg naar bed.

LT-4

Laurens is zoals verwacht als eerste bij de streep. Ergens in 2:27. Een mooie tijd maar ergens verwachtte ik dat hij sneller kan. Heb daar Laurens over gesproken maar dat schat ik dus verkeerd in. Vlak na mij finisht Nancy met een grijns van oor tot oor. Die heeft het virus te pakken. Vervolgens komen Cordien en Frans samen over de streep. Beiden ogen fit en Cordien loopt zelfs een beetje te stuiteren. Had best verder gekund. Wim finisht en doopt zijn nieuwe trailschoenen. Proef een beetje spijt om deze wedstrijd te gebruiken om de schoenen in te lopen. De bospaden zijn heerlijk maar de harde ondergrond op vele plekken maken de belasting wel hoog. Zere voeten dus. Ook Jan komt vrolijk over de streep. Geen gehang over hekken.

Conclusie: De Lochemtrail is een onverharde vlakke wedstrijd. Een mooie omgeving, leuk om te doen maar maakt geen diepe indruk op mij. Het tempo-lopen lukt goed maar valt mij zwaar. Niet meer gewend. Geniet ervan dat mij Ciko vrienden van de trail genieten. Wordt nog wel eens wat dat trailen bij Ciko. Leuk om mijn vrienden weer even te spreken.

This entry was posted in Trail, Wedstrijd. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *