Weer fit worden

Het mag allemaal geen naam hebben. De stukjes die ik loop in Frankrijk. Vakantietijd. De benen geven luidkeels aan dat het even tijd is om te herstellen. Ik heb dat ook gepland en mentaal is die behoefte er ook. Belangrijkste reden om wat te lopen is denk ik om enigszins tegemoet te komen aan de de vakantiecaloriën.

Hardlopen (1 of 1)Ik verblijf op twee locaties. Op de eerste plek heb ik geen kaart. Staat de verblijfplaats in ‘the middle of nowhere’. Niet zomaar een verblijfplaats maar een toplocatie! Het betreft een familiereünie. Een week lang is er elke dag een goede reden om teveel te drinken, teveel te eten. De voorzieningen zijn overvloedig. Een overdekte bbq plaats bij het zwembad dat bij de verblijfplaats hoort is een plek waar het goed toeven is.

Hardlopen (1 of 3)Het lopen moet in de ochtend omdat het veel te warm is. Temperaturen van 35 graden zijn geen uitzondering. Het is een beetje zoeken naar een leuke route maar uiteindelijk vind ik iets leuks dat ik meerdere keren loop. Kilometer of 10.

De tweede locatie is een stukje verderop. Ander niveau van luxe. Klein appartementje op een landgoed. Prima plekje. Van de verhuurder krijg ik een kaartje van de omgeving met een route van ongeveer 12km. Ik probeer de route twee keer. De eerste keer loop ik verkeerd. en beland ik bij een kasteel ergens veel te ver weg. Bij terugkomst heb ik een km of 16 gelopen. Het was ook veel te verleidelijk om de uitgezette route te volgen. Leuke trail met ook hier het een en ander aan wild. Een slang van een kleine meter schiet langs mij heen. Gloep.

Hardlopen (3 of 3)De tweede keer ben ik vastbesloten de route te volgen. Vele malen loop ik toch verkeerd. Het begrip paadje is in Frankrijk toch heel iets anders dan hier. Kom wel op geweldig leuke plekjes. Officieel is het zelfs een fietsroute maar zonder mountainbike zie ik dat niet echt gebeuren. Na 18 km ben ik weer terug.

Inmiddels ben ik weer thuis en heb vanmorgen mijn eerste 10 km er weer opzitten. Man wat gaat dat nog moeizaam. Vermoed dat er wat alcohol in de benen zit. Om de druk wat op te voer heb ik mij ingeschreven voor twee ultra’s. De DCURBN op 26 augustus en de Wisenttrail een week later. Ik heb er zin in.

Hardlopen (2 of 3)

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *