Zugspitze Arena dag 2

ZA-6

Treintje vanaf Eibsee naar de Zugspitzplatte. Vanaf daar met de Gletcherbahn

De ervaring van dag 1 en de waarschuwingen van de campingbeheerder bevestigen wat ik al dacht.  Ik ga de Zugspitze niet beklimmen. Te gevaarlijk. Al helemaal in mijn eentje.  Ik wil wel naar boven.

ZA-9

De top is volgebouwd met restaurants weerstations en verschillende plateaus. Ool is er een grensovergang.

Ik ontmoet op de camping wat Nederlanders die ook de Zugspitze op willen met trein en kabelbaan. Ik geef ze een lift naar de bahn en ga zelf ook naar boven. Het weer is prachtig. De hemel is opengebroken. Volop zon. Een perfecte dag voor bovenop. Eerste stuk gaat met de trein door het bos naar de RiffenBahn. Niet echt spannend. Grootste gedeelte gaat hierna door een tunnel. Wel mooi omdat je daarmee van de grond geen trein op de berg ziet.

ZA-7

Het uitzicht is natuurlijk fantastisch. Maak een beetje veel foto’s

Tweede deel is de gletcherbahn. Klein stukje maar een wereld van verschil. Boven op de top kan ik heel erg ver zien. Prachtig. Ook zie ik de EibenSee liggen. Een meer aan de voet van de Zugspiztze. In mijn wandelgids is een wandeling hieromheen beschreven. Later besef ik dat de Eibensee op de route ligt van de trail.

ZA-10

Uitzicht vanaf de Eibsee op het Zugspitze massief. Daar lopen we straks omheen. Zugspitze heeft een klein wolkje.

Het rondje Eibsee stelt niet zoveel voor. Begint met een terras en eindigt met een terras. Het zicht op de bergen met azuurblauw water is wel schitterend.

ZA-21

Nog eentje dan…

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *