2016-03-05 Galgenbergmarathon

De Galgenbergmarathon is voor mij een training. Wel een belangrijke op weg naar maar niet een waar ik al weken van wakker lig. Sterker tot gisteravond stond deze marathon op de tocht. Familieomstandigheden maar ook een zoon die gisteravond komt melden dat wij de uitwedstrijd moeten rijden. Oeps! Aangezien ik hem vandaag toch gelopen heb zal duidelijk zijn dat het allemaal weer in orde is gekomen.

GBM-1Gisteravond toch een beetje voorbereid. Hoe laat? Welke schoenen ook al weer?  Blijk ik deze marathon toch alweer voor de vierde keer te lopen. Voor mij reden om toch maar eens naar een andere om te gaan kjjken. Jannet loopt hem alweer voor de 8ste keer. Baas boven baas. Persoonlijk ben ik vooral teleurgesteld dat ze niet alle edities heeft gelopen. Vandaag het 10 jarig jubileum van de loop! Jannet is van een andere categorie ultralopers. Wars van poeha maar daar doet ze zichzelf tekort mee. Lees haar blog maar eens. (zo Jannet, voetstuk krijg je er cadeau bij 🙂 )

Zoals gebruikelijk een start in vier groepen. snel, sneller nog sneller en allersnelst. De snelle starten het eerst na een kwartier (12-15-18)  gevolgd door de rest. Blijft een slim concept. Ik start weer in de snelle groep. Geen idee van het tempo maar ik vermoed lekker laag. Dat valt nog mee. Maar omdat er elke 7 km verzorginsposten zijn waar we lang verblijven is het gemiddelde toch laag.

GBM-2De route is verlegd. Andersom, toch net weer wat anders maar hoeveel kan je variëren op zio’n klein stukje natuurschoon.  Toch verveelt het niet. Zit weer een trap in met uitzichtpunt. We lopen weer tegen paarden en (Dam)herten aan. Dat er bij de UHT geen hertenwaarnemingen zijn is echt bijzonder. Het stikt ervan.

GBM-4De eerste post en ook de tweede post zijn er razendsnel. Lopen gaat makkelijk. Ik klets heel wat bij in het peleton maar vooral met Jacolien en Matthew. Jacolien heeft zich ingeschreven voor de Echappee Belle. Verbaast me niks maar dat roept toch weer mooie herinneringen op. Samen gaan we ook de Zugspitz lopen. Matthew sluit zich hier misschien bij aan als journalist. Matthew is nu officieel ‘van de pers’ met perskaart en al. Maar voor het live verslag sluit hij zich ook aan bij de trails. Op het lijf geschreven, erg leuk!

GBM-3Voor we het weten zijn we alweer op km 30 bij post nr geen idee. Hier beginnen de benen toch wat te protesteren. Toch nog wat vermoeidheid? Ik loop hier met mij kop tegen een uitstekende tak. Dat doet goed zeer. Waar ik wel een  beetje moe van wordt is het getrut bij de baggerstukjes op het pad. Een tweetal dames vind dat kennelijk ook genoeg en stampen daar vrolijk doorheen. Ik had het zelf kunnen bedenken en volg door de pratsj. Hehe!

Al snel zijn we weer terug. De vermoeidheid in het peleton is voelbaar. Een van de deelnemers loopt vandaag haar eerste marathon en daar besteden we wat aandacht aan. Pijn in de benen, bloed op het gezicht maar een smile van oor tot oor. Ik kan daar heel vrolijk van worden.

GBM-5Conclusie: Appeltje eitje? Nee, dat ook weer niet maar makkelijk ging het wel. De 75km van volgende week komt denk ik te vroeg. De wedstrijd laat toe dat je op 50km uitstapt. Denk er nog even over na. Al met al dik tevreden. Blijft een mooie marathon.

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2016-03-05 Galgenbergmarathon

  1. Jannet says:

    Ja hé, ben je nou helemaal….van een voetstuk kan ik alleen maar afvallen. Sorry dat ik je zo teleurgesteld heb met slechts 8 deelnames, als ik dat van tevoren geweten had had ik die andere 2 natuurlijk ook meegepikt. Hoe kan ik dit nog goedmaken?
    Tot een volgende keer dan maar weer en dank voor dit inspirerende verslag 🙂

  2. jacolien says:

    Wacht even hoor! “De wedstrijd laat toe dat je op 50km uitstapt?” Ja hé, ben je nou helemaal….
    Was leuk je – eindelijk weer eens – te zien en te spreken (al was ik dan niet op mijn allergezelligst). En dank voor het beeld. Herten? Geen hert gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *