Herfst

Leuk jaargetijde, die herfst. Normaal gesproken is die periode bij mij niet zo favoriet. Regen, grauw, nat. Allemaal zaken die ik niet leuk vind, behalve als ik ren. Als je er oog voor hebt is deze periode zelfs erg leuk. De herten houden zich nu wel weer koest maar hebben plaatsgemaakt voor een ander herfst fenomeen. Paddestoelen. Rood met witte stippen alom. Het aantal paddestoelfoto’s  is een beetje hoog vandaag. In het begin wat minder kritisch en naarmate de training verder vordert komen er steeds minder op de plaat. De stoeltjes zijn erg fotogeniek en nu kriebelt het weer om wat meer met mijn andere hobby, fotograferen te gaan doen.

De training gaat wel redelijk. Duurt even voor ik de ontspanning weer vind. Het rondje pas ik wat aan. Het tweede deel van mijn huidige vaste rondje vind ik niet zo heel leuk, te druk, teveel mountainbikers, teveel Posbank. Vandaag plak ik een deel van mijn oude rondje aan mijn nieuwe en dat is eigenlijk wel heel leuk. Moet hem nog wat aanpassen want 24-25 km is wat te kort naar mijn zin.

De benen protesteren weer wat meer dan normaal. Gek hoe dat werkt. Kennelijk is er nog wat herstel nodig. In mijn gedachten ben ik heel erg aan het rekenen. Mijn ambities voor Apeldoorn komen neer op een tempo van 14km/hr maar welke pace hoort daarbij. Het hoofdrekenen gaat mij niet goed af. Uiteindelijk pak ik mijn telefoon om een en ander uit te rekenen. 4,285 min/km = 4:18 min/km. Oei dat is wel hard. Als ik in mijn hardloopstatistieken kijk kom ik deze snelheid toch wel een paar keer tegen. Ook op redelijke afstanden. 7 heuvelenloop, Egmond, Bridge to Bridge. Het kan dus wel. Nou weten we dat ook weer. Bijna thuis loop ik Sjaak tegen het lijf. Allemaal de groeten.

 

 

This entry was posted in Herfst, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *