Baantraining

Voor de tweede keer op rij doe ik vrijwillig mee met de baantraining, inclusief de daarbij behorende loopscholing. En ik moet zeggen, ik vind het wel leuk. Sterker nog, ik krijg er plezier in. Wat krijgen we nou? Ik, die bekend staat als trail-adept, vindt baantrainingen leuk?

Vorige week hadden we een “zware” baantraining van maar liefst 5,6 km. Ik had toen zoiets van. ” is dit nu wat ik wil?” Trainer Maarten ving de signalen feilloos op en adviseerde mij, geef het nu een kans! De tweede training begon met berichten van: ” tsja, met drie maanden kan je niet veel verwachten”  of “schrik niet, eerst krijg je een terugval!” Amai! Dat zijn niet de boodschappen die ik wil horen.

De les begint met inlopen en rekken door Nancy en,  je krijgt nauwelijks de kans om te chillen, hup daar is Judith met loopscholing in top-sport tempo. “Lui lopen” , “tenen naar je schenen” , “knieën heffen” , “gaat nog niet zo goed Edwin”. Poeh, nauwelijks tijd voor mijn flauwe loopscholing-grapjes, ik mis Frans!

De kern van de training is al erg snel. 10*400 op 10km tempo. Geen idee wat dat is bij mij maar ik wil vanavond wel wat energie kwijt. Samen met Koen gaan we “ontspannen lopen”, hehehehe! Rondjes van 1:28 tempo’s die oplopen tot 18,5 per uur. Het worden er iets meer dan 10, geen probleem. Maar het is nog niet gedaan. Heuveltraining! Op de baan! Ja echt, het kan!  Aan het eind van de training staat er 13,6 op de teller. Dat is meer dan de groep 5 training die een rondje Velp van een 13 km loopt. Kijk, dan denk ik dat ik meer bereik met deze intervaltraing.

Aan het eind komt trainer Maarten me nog wel even vragen waar ik mee bezig ben. 14 per uur max is meer dan genoeg. Klopt, Maarten, ga ik doen, maar het lucht wel op. Soms moet je gewoon even stoom afblazen en moet je de instructie van de trainer even negeren. “Heerlijk”. Ja je leest het goed. Baantraining 16 oktober 2012 staat bij mij te boek als heerlijk. Bedankt dames!

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to Baantraining

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *