Marathon de Paris J-1

We zijn nu twee dagen in Parijs en hangen vreselijk de toerist uit. De kinderen hebben de Eiffeltoren nog niet ervaren dus vrijdag lopen wij 670 treden naar de tweede verdieping omdat de Eiffeltoren technische problemen heeft.

Het weer speelt ons parten. Als wij in het zonnetje lopen is het al snel veel te warm. Het is iets van 15 graden. Is de zon weg en valt de avond dan koelt het af naar 6 graden en dat is met een beetje wind behoorlijk fris. De start is om kwart voor negen dus moeten we ong half 8 het hotel uit. We moeten op tijd want het is waanzinnig druk hier.

Het wordt sowieso een logistieke uitdaging omdat de finish op de av. Foche is en de start op de Champs Elyssee. Dus eerst naar de finish, tasje zien af te geven en dan naar de start. Dat moet dus met de metro samen met 40000 anderen. Het zal mij benieuwen.

Vandaag gaan we ons startnummer ophalen en dan krijgen we een beeld van wat ons te wachten staat. Er staat een rij van 500-600 meter!! Misschien nog wel meer. Het kost ons een uur om binnen te komen. Het loop gesmeerd maar kost wel tijd. Eerst naar de medical check. 20 mensen staan onze certificaten te controleren. Op de website werd nog gewaarschuwd voor de juiste letterlijke tekst. Geen goed formulier >> geen Marathon!! Daarna nummer ophalen en doorlopen naar het tasje met de goodies. Geen echt bijzondere zaken. Een buff een gel etc. Geen shirt!

Hierna worden wij de expo in geloodst. Een enorme hal met alles op hardloopgebied wat je maar kan wensen. Iedereen is aanwezig. Het trailhoekje heeft natuurlijk mijn bijzondere belangstelling maar valt een beetje tegen. Vooral allerlei mooie trails presenteren zich hier. De kleding etc. is toch bij de merken. Alle merken zijn er. Wij slaan dat deel een beetje over. Bijzonder vond ik wel de hoogtetrainingsapparatuur. Zuurstofmaskers voor training op grote hoogte maar dan thuis.

Wij vergapen ons aan een paar mooie Marathons op de meest vreemde plaatsen op de wereld. Wow we zijn nog niet klaar. Wij hebben extra aandacht voor de marathon de beaujoles, de marathon de sauternes, alsace en natuurlijk de Marathon de Medoc. Volgend jaar op het programma en wij proeven vast voor! Finishen binnen 5:30 dan krijg je na de streep Oesters!!

This entry was posted in Marathon, Training, Wedstrijd. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *