Marathon de Paris (2)

Vandaag is op zijn zachtst gezegd een zware training. Het favoriete rondje van 31 km valt mij enorm zwaar. De reden is vrij makkelijk aan te wijzen. Gisteren heb ik weer een Emma Piramide XL gedaan. Vanwege diverse! tourtochten was het er druk en dat maakte de training wel leuk. Bijna elke keer dat ik naar boven ga zit ik achter groepjes wielrenners. De  goede renners houd ik niet bij maar er zijn er toch heel wat die ik voorbijloop. Na 14 keer was de fles leeg en pruttel ik naar huis. 22 km heuveltraining, niet slecht.

Vandaag dus de duurloop. Vanwege het paasontbijt ben ik erg vroeg op pad. Het effect daarvan is dat ik geen mensen zie tot ik bijna thuis ben maar herten des te meer. Samen met een heerlijke zon en vrieskou (het lukt me net mijn water in mijn rugzak niet te laten bevriezen) is het heerlijk in het bos. Mijn gedachten zijn vandaag bij de Jan Knippenberg Memorial run. Gisteren was de finish en het was een slachting. 81% uitval op de hele afstand (100EM)! Slechts 5 lopers halen de finish.  Een stukje verderop start de Marathon des Sables vandaag. Via via krijg ik wat inside informatie over het verloop.

Op wilskracht loop ik het rondje uit en verbied mijzelf af te snijden. Het effect is merkwaardig. Ik voel de kracht in de spieren maar merk gewoon dat ze moe zijn. Eenmaal thuis staat er een paas(brunch) te wachten. We trommelen de kiddo’s uit bed. Het is mooi geweest. Na het ontbijt verdiep ik mij wat in komend weekend. De Marathon van Parijs. Een totaal andere wedstrijd dan een trail maar wel een bijzondere. Ook de expo ziet er wel erg indrukwekkend uit. Met mijn zwager spreek ik af dat we die zaterdag bezoeken als we de nummers ophalen. Ook download ik de Marathon App. Alle info op mijn iphone inclusief de uitslagen. Mooi hoor! Maandag en dinsdag train ik gewoon door. Woensdag weer sportschool. De donderdag, vrijdag en zaterdagtrainingen schieten erbij in.

This entry was posted in Marathon, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *