Marathon de Paris

Nog 9 dagen voor de volgende marathon. Een speciale omdat ik deze samen met mijn zwager ga lopen. Jacques M. is geboren en getogen in Parijs en met hem heb ik mijn eerste marathon in Rotterdam gelopen. Nu gaan we Parijs doen. Het zal tijd worden. Een thuiswedstrijd.  Jacques is geen hardloper, hij is een tennisser. Korte sprints gaan hem het beste af en hij heeft er hard voor moeten werken om over 9 dagen weer aan de start te staan. Maar hij doet het toch maar mooi wel, ik vind het knap. Onze tempo’s zijn te verschillend dus samen lopen is geen optie. Wel ga ik een vette finishfoto maken van deze bikkel. De marathon zelf  doe ik weer als toerist. Ik neem mijn fototoestel mee en ga plaatjes schieten. 40.000 mensen op de Champs Elysees, dat moet toch een mooie foto opleveren. Wat ik nog wel bijzonder vind is dat ik sinds dag D-25 elke dag een mailtje krijg van de organisatie met een tip. Vandaag is dat (stukje ervan) de volgende. Ook voor de Rotterdamgangers relevant.

“N’en faites pas trop. Et évitez de marcher pendant des heures la veille de la course : le meilleur moyen de vous entraîner consiste désormais à dormir. Aussi longtemps et profondément que possible.”

“Don’t do too much, and avoid walking during the hours leading up to the race. The best way to train now is by sleeping, as long and as deeply as possible.”

This entry was posted in Edwin, Marathon. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *