De muur

De een heeft een periodiseer week of hier(2x) , viert zelfs carnaval en slaat trainingen over, de ander zoals ik hebben juist een piekweek. Het komt goed uit dat ik vakantie heb zo kan ik mijn tijd zelf indelen.

De belasting gaat omhoog richting de trail volgende week. Deze week pieken, volgende week rustig aan, trail lopen en dan nog een keer opbouwen naar Texel. Het is altijd weer spannend hoe je lichaam reageert op de extra belasting. Tot nu gaat dat uitstekend. Wel een strubbelend spiertje in de quadriceps. Dus donderdag stond een extra training op het programma bij Job, de sportmasseur van groep 5. De diagnose komt exact overeen zoals ik me voel. Uitstekend. De kuiten tonen geen spoor van overbelasting. De quadriceps in lichte vorm maar op meer plekken dan ik vermoedde. De knopen worden weer weggedrukt en in overleg met Job kom ik tot de conclusie dat de belasting gewoon doorkan gaan. Ook mijn heuveltraining van vrijdag.

Op vrijdag kan je mij vinden op de Emmapiramide. En na een tip van Gordon nog wat specifieker op de Noordkant van de piramide. De Noordkant is steiler dan de zuidkant en met aanmerkelijk minder kilometers. Ook wel bekend als de muur van Aalbers van de Posbankloop. De training is dus meer gericht op heuvelop. Dat lukt vandaag een flink aantal keer. (tel maar na). De spieren houden zich prima. Bedankt Job, je hebt weer gelijk.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to De muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *