Triggerpoint

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Ze onstaan door ongunstig gebruik van spieren, om wat voor reden dan ook. Hierbij valt te denken aan overbelasting…..

Het is dus weer zo laat. Zondag voelde ik in mijn rechterkuit de bekende verschijnselen. Tijd voor een goede triggerpoint behandeling van Job. De routine slaat toe, het is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn. Geen blessure maar een spierklacht  die eenvoudig te verhelpen is.

Bij binnenkomst ziet Job meteen dat ik naar mijn rechterkuit staar. Hij weet alweer hoe laat het is. ‘Ga je vanavond trainen?’ ‘Nee Job’ ‘ Goed zo. 24 uur geen training anders had ik je een andere behandeling gegeven.’ Even los-masseren. Job begint al te brommen. ‘ Hier, en hier’ Ik zeg ‘JAAHAAA!’ ‘Geen probleem, ik voel het al. Dat gaan we even wegpoetsen’

Hierna volgt het bekende ritueel. Job vindt de knoopjes. Deze keer gaat de behandeltafel naar beneden. ‘Ik heb niet genoeg kracht in mijn duimen en zo kan ik mijn gewicht erin leggen’ Auw! Ik kan de lactaat door mijn spieren voelen vloeien. De vermoeidheid slaat er direct in. Na een half uur is de pijn nog net zo heftig. Maar nu is mijn kuit beurs in plaats van strak. Mijn linkerkuit voelt normaal. Ook dat is verwacht. ‘ Rustig aan tot zaterdag’ ‘Daarna mag je weer los’

Nog een paar minuten op de trilplaat. Ik weet hoe het apparaat werkt maar laat Job de knopjes bedienen. Twee keer een minuut. En dan nog biofreeze. Driemaal daags. ‘ Ja, Job’ Ik strompel naar mijn fietsje. Ik weet, nu doet het nog pijn maar ik weet, zondag kan ik weer lopen. Prettig gevoel.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *