4Trails

De ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel in Velp. Veel in de privésfeer maar ook op hardloopgebied. Het wegstrepen van de 80MBM is een teleurstelling maar ook weer niet zo schokkend. Het is vervelend voor mijn hardloopmaatjes en Jacolien in het bijzonder. Het is vervelend voor mijn trainingsprogramma. Met Jacolien over gehad, het is niet anders en zij heeft ook een aantal alternatieven aangedragen.

Schermafbeelding 2013-04-21 om 23.07.45

Sinds een paar jaar is er een nieuwe trailrun in de alpen, de Salomon 4Trails. Van dezelfde organisatie als de Trans Alpine Run. Sterker het is eigenlijk een Transalpine Run alleen dan over 4 dagen. Nu wil het geval dat onze vakantie ons dit jaar naar de Dolomieten in Sud-Tirol brengt. En dat is een dikke twee uur rijden van de start. Toeval? Ik houd nog even een slag om de arm. Niet te overhaast beslissen maar dit is natuurlijk wel weer heel gaaf. Het betekent wel dat ik mijn trainingsprogramma moet omgooien van duur naar kracht. De 4Trails is wat afstand betreft goed te vergelijken met de TAR. Het zijn 160km in 4 dagen  en dat is exact de helft van de TAR. Alleen de hoogtemeters zijn er 10.000 en dat is fors meer dan de TAR in 4 dagen.

TT-1Vandaag ben ik ook weer in het bos te vinden. Niet ‘s-ochtends vroeg maar ‘s-middags. Samen met de rest van Nederland. Poeh wat een drukte. Mijn energiebalans is dit weekend ernstig verstoord en ik ben dan ook erg blij dat ik zondagmiddag eindelijk even los kan gaan. Ik moet even stoom afblazen. Ik besluit spontaan direct een heuvelduurloop te doen. Een verzinsel van mezelf waarbij ik elke heuvel die ik tegenkom twee keer doe. Omhoog klimmen, omkeren en opnieuw. Helaas houd mijn energieniveau geen rekening met mijn belastbaarheid. De kuiten protesteren ernstig. Ik draai de kraan dicht en hobbel rustig naar huis. Dinsdag maar een Job-je doen.

 

This entry was posted in 4Trails. Bookmark the permalink.

One Response to 4Trails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *