Medische verklaring

20121116-204919.jpg
Het is even schrikken. Heb ik me in september ingeschreven en heb ik mijn medische verklaring van maart 2012 toegevoegd, wordt deze afgewezen! Eerst was ik alleen maar van plan de marathon te lopen, maar die was in “no time” alweer vol. Marc van MST tipte mij echter op een nieuwe afstand, de 80km. Deze was zo nieuw dat zelfs de website nog niet eens bestond. Even googlen leerde mij dat het een serieus plan was en Marc kon mij zelfs de inschrijflink geven. Duurde nog een paar dagen voordat ik het echt durfde, het thuisfront drong wat aan, en ik nam de stap. En dan dit. Ik vind het al geen leuk fenomeen dat je tegenwoordig naast internet moet slapen en de wekker moet zetten om je in te schrijven. Nu moet zelfs je medische verklaring op tijd zijn.

Via Facebook (notabene) las ik een Franse tekst waaruit bleek dat de organisatie de inschrijvingen aan het opschonen was. Heb de tekst laten lezen door mijn (Franse) zwager, mijn Frans is niet zo best, en die gaf aan dat enige haast geboden is.

“Du 1er octobre 2012 au 29 avril 2013 (inclu), la photocopie de la licence ou le certificat médical doit être fournit à l’organisation dans le mois suivant l’inscription, à défaut l’inscription sera annulée avec un remboursement de 60% du montant de l’inscription.”

Mijn ingezonden verklaring werd afgewezen omdat deze 3 maanden te oud was! Het ging mij echt te ver om mezelf opnieuw te laten keuren. Hoewel tegenwoordig kan ik dat op kantoor laten doen maar toch nog tegen een prijs van € 150,- . Maar dan nog, en keuring op zijn tijd stelt mijzelf gerust, maar om deze te doen voor een inschrijving? Gelukkig was er een alternatief. Binnen mijn club/groep loopt een huisarts mee, die durft te tekenen. Mijn eigen huisarts durft het nl. niet aan. Nou ja, een heleboel gedoe voor een medische verklaring die je alleen maar in Frankrijk nodig hebt. We gaan hem dit weekend uploaden, hopelijk wordt deze geaccepteerd.

So far so good!

 

This entry was posted in Medisch, Trail, Ultra. Bookmark the permalink.

One Response to Medische verklaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *