Zevenheuvelenloop

Het is alweer 3 jaar geleden dat ik voor het laatst een 15 km wedstrijd liep. Sinds ik mij ben gaan toeleggen op de langere afstand   heb ik het “korte” snellere werk niet meer gedaan. Maar het is voor mij ook een leuke manier om wat hardlopers van mijn werk te ontmoeten en ik moest dus ook niet zo lang nadenken om mij aan te melden. Bij het inschrijven een snelle tijd ingevoerd omdat ik in ieder geval de ruimte wil hebben een tempo te kunnen lopen. Dat werkte dit jaar prima.

Het verzamelen is in de PABO, Nijmegen samen met nog drie andere teams. Konden de kleding netjes achterlaten en zelfs voor een banaan, sportdrank etc was gezorgd. Henk de organisator, tevens trainer, van de HAN hardloopgroep heeft een warming up verzorgd. Hij begon de rek en strek oefeningen dat hij zaterdag naar een trainerscursus was geweest en wat “leuke dingen” had opgepikt. Oh nee! Ik was de enige in vak blauw maar vlak voordat ik daar binnenging trof ik nog Jan, Herma, Peter en Marlies. In het startvak stond Ton met wederom hoge ambities.

Omdat ik geen idee heb waar ik sta als het om snelheid gaat ben ik maar eens op gevoel gaan lopen. Tempo in principe rond de 14 km/hr maar met dit parcours is het toch meer maar zien hoe het gaat. De race had ik in 3 stukken opgedeeld. Eerste 5 km mocht van mij pittig, omdat deze vlak is, tweede stuk consolideren en vanaf 11 km gas erop. Het plan werkt uitstekend. Het bevalt mij erg goed geen tijd in mijn hoofd te nemen maar gewoon tempo te lopen, natuurlijk wel hard, en dan maar zien welke tijd daarbij hoort. Vandaag is dat 1:02:58 en dat is een PR van ongeveer anderhalve minuut. Toch alweer mijn derde PR van het jaar.

“Mijn team” doet het ook uitstekend, 84e plek. Helaas heb ik mijn team nauwelijks kunnen ontdekken tussen de zaal vol lopers maar een paar heb ik in ieder geval ontmoet. Van de HAN waren we verreweg het snelste team. Na de wedstrijd waren een prima douche en soep met broodjes erg welkom alvorens ik met Jeanette naar “De Deut” afzakte voor een “kopje koffie”.

Groep 5 was vandaag weer goed vertegenwoordigd en menig PR bleek gesneuveld. In huize Peter/Marlies dubbel feest voor een dubbel PR. Naar verluid zou dat gevierd worden met “heerlijke spareribs” Een paar uitslagen:

 • Richard 59:14
 • Ton 1:00:59
 • Herbert 1:02:00
 • Maarten 1:03:35 (Had sneller gehoopt)
 • Marlies 1:06:48 (wederom een PR, bikkeltje deze babe)
 • Wim 1:07:51 (Lekker op de weg terug Wim!)
 • Jan 1:09:28 (mmmm…, best wel tevreden)
 • Herma 1:09:50 (prima gelopen, komt in de buurt van haar PR)
 • Peter 1:09:59 en 97/100 ste sec (Doel was 1:10 en Peter zou Peter niet zijn als hij geen stap harder ging, maar niet gewandeld!!, Wel een PR)
 • Roel 1:10:38
 • Jeanette 1:10:48 (beetje teleurgesteld)
 • Gordon 1:13:11 (Tevreden, herstelloop van dinsdag 80 minuten wordt naar beneden bijgesteld!, wat is er toch met Gordon aan de hand?)
 • Gerrie 1:15:53
This entry was posted in PR's en Statistiek, Wedstrijd. Bookmark the permalink.

2 Responses to Zevenheuvelenloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *