Sterker en sterker

Vandaag sluit ik weer een stevige trainingsweek af. Voor het eerst in dit trainingsblok tik ik de 125 km aan. En hoe!

Zondag: Duurloop vaste rondje! Maar wel nadat ik zaterdag het rondje al eens had gelopen. Een dubbeldekker dus. Ik loop sterk, sterker dan zaterdag en haal 20 minuten van mijn zaterdagtijd af. Ongelofelijk. In het bos overal monnikskap. Vingerhoedskruid. (thnx Jacolien) Wit, Paars en Roze alleen en in groepen. Mooi hoor.

Maandag: 3km + Uur Fitness Kracht! 60*180kg wegdrukken. Wow! Daarbij buikspieren, rompspieren, rugspieren. Ik neem ze goed te pakken.

Dinsdag: RDL op Ciko 90 minuten van Gordon. Ik had met Nancy afgesproken na de training wat te borrelen dus de km’s moesten voor de duurloop. Plan was een km of 5-7 door het bos naar de club. Uiteraard verdwaal ik en worden het 10 km tempoduurloop. Met rugzak vol kleding!

Woensdag: rust. Nou ja rust. Job neemt me weer goed te pakken maar het is nodig. Job masseert mijn spieren weer soepel en stelt mij gerust. Benen voelen goed. Nog een paar kleine details wegwerken maar groen licht!

Donderdag: Heuveltraining van …Gordon. Een aantal dinsdaglopers van de club heeft bij Gordon geklaagd over de zwaarte van de training. “Ik had niet eens vermoeide benen”!  (Namen werden heel discreet niet genoemd maar opvallend was dat ze er vandaag niet waren) Dus tijd voor Revanche. Heftige Heuveltraining dus maar qua km niet zo heel erg veel. km of 10. We stellen het geduld van Gordon tot het uiterste op de proef. We konden niet onthouden wie nu 1,2 of 3 was. Wel erg om moeten lachen. (Gordon ook) Leuk detail was wel dat een atletische man, Oskar, van een jaar of 30 voor het eerst wilde meelopen. Na de training was hij, ondanks tips en trucs, volkomen uitgewoond. We stellen hem gerust en hopen dat hij terugkomt. Een vette glimlach blijft achter op mijn gezicht. De Testosteron giert vanavond door de groep. Met voor en natransport naar de club toch weer een ruime 25km.

Vrijdag nogmaals heuveltraining maar dan echt. Na het werk direct schoenen aan en hollen. In het Beekhuizense Bos zit op 1,5 km van mijn huis een heuvel Ik noem hem maar BB. De dinsdaglopers hebben hem ontmoet. Ik ga hem 20 keer over.  10 keer heen en weer. 1 keer heen en weer is 650m. Niet zoveel km’s maar wel heftig. En ik kan hem aan! Tsjee wat voel ik me sterk!

Zaterdag doe ik weer mijn extra duurloop. Wederom mijn vaste rondje van 31-32km. Na een paar km voel ik het al. Er zit weer macht in mijn benen. Bij km 18 komt het weer helemaal los en knal ik over de Veluwe. Het klimmen (650hm)is nog zwaar maar de rest. Wow.  Enigste irritatie is dat ik wederom een nudist/naaktloper tref. Dit keer een andere dan mijn vaste nudist. Ik heb geen moeite met naaktlopen, kan er zelf ook van genieten maar doe het alsjeblieft niet in mijn bos en al helemaal niet overdag. Als je dan nog een goddelijk lichaam heb waar ik van kan genieten ok. Maar dat is meestal niet het geval. Vieze oude mannen.

Wel loop ik de duurloop weer 20 minuten sneller dan de vorige keer en dus bijna 3 kwartier sneller dan de keer daarvoor. De power komt weer in de benen. Ik wordt sterker en sterker. Man wat voelt dat goed.

This entry was posted in Lichaam, Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sterker en sterker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *