Musculus vastus lateralis

Zoals voorgenomen heb ik vandaag een sportmassage ondergaan.  Wederom heb ik daar geen spijt van dus lijkt  het een blijvertje te worden. Over het algemeen is de spierconditie prima in orde. Mijn benen herstellen goed wat natuurlijk geweldig nieuws is.  De pijntjes zitten vooral aan de zijkant van het dijbeen. De  Musculus vastus lateralis. De functie is het strekken van het onderbeen. Het beeld van deze belaste spier past wel met  het klimparcours van zondag. Opvallend is dat links zwaarder is belast dan rechts. Dat lijkt te kloppen met de pijn in mijn rechterknie. Ik ben mijn rechterbeen gaan ontlasten en aan de rechterkant van de weg gaan lopen.Meestal moet je dan links iets meer strekken door de glooiing in het wegdek. Het gaat allemaal om kleine plekjes. Positief nieuws dus.

Tijdens de massage komt het gesprek vrijwel direct op de groep Ciko-ers die naar Rotterdam gaan. Het lijkt wel of deze groep een eigen sportmasseur in dienst heeft. Voor de R-gangers is een behandeling aan te bevelen! Op deze manier blijf ik wel op de hoogte van jullie conditie!

Na de massage als ik naar huis wandel voelen de benen al opmerkelijk lichter. Ik blijf bij mijn plan en ga zondag pas lopen. De benen hebben wel wat rust verdiend.

This entry was posted in Lichaam and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *