Inov-8 Rocklite 315

Na de Marathon ben ik heel streng voor mezelf. Gewoon een week niet lopen. Wel masseren. Herstellen. Ik weet dat ik wil, ik weet dat ik kan. Van mijn spieren heb ik geen last, mijn gewrichten voel ik af en toe nog. Morgen mag ik weer los van mezelf en om dat te vieren ga ik meteen maar eens mijn nieuwe trailschoenen uitproberen.

Afgelopen vrijdag  ben ik weer naar Rademakers sport getogen. Ondanks de grote drukte wegens een beurs  is er toch een gaatje. Ik blijf mij verbazen over de klantvriendelijkheid. Ik had mijn keuze inmiddels beperkt tot twee modellen. De Roclite 315 en 320. De 320 heeft iets meer demping en een stevigere opbouw. Koos besteed veel aandacht aan de pasvorm. De schoen moet goet passen en de tenen lekker vrij. De 315 is iets universeler en heeft in 2008 een test gewonnen als beste trailschoen. Hij oogt ook mooier. Trailschoenen zijn nog een hele wetenschap. Meta Flex, Meta Shank, Meta Cradle. Een waterproof level 4, Endurance Rubber compound enz enz. Ik heb het allemaal gelezen en ben nu zolangzamerhand wel razendnieuwsgierig hoe dit loopt.

Een laatste feature is de fine-tuning of fit. Door de hiel te verwarmen met stoom acitveer je een thermosetting heel compound. Na verwarming aantrekken en de hiel past zich aan, aan je voet. Hardlopen wordt high tech

This entry was posted in Materiaal and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *