Herstelloopje

Belangrijkste stormschade is het platgewaaide gras.

Dinsdag een copieuze maaltijd in een gerenommeerd restaurant, donderdag storm. Elke keer een excuus om niet te trainen. Het etentje had ik niet willen missen maar de storm was gewoon slappe hap. Normaal gesproken leuke weersomstandigheden voor een afwisselende training maar nu stapelen de bezwaren zich op. De geplande training (heuvel interval) is niet echt geschikt als hersteltraining, het is koud en nat, ik ben moe. Excuses genoeg om lekker te cocoonen op de bank met een lekker biertje. Ik neem mij voor om dan vrijdagochtend de training in te halen maar zonder succes, alweer. Watje, slappe hap!

Nieuwe brug op de Veluwe. Had geen moeite met het trappetje

Vandaag dan maar de hersteltraining. Ik ben weer vroeg buiten. De laatste buien verlaten het land. Bij het spoor is een bermmonument opgericht. Bloemen zijn nog vers, tekst is onleesbaar. Het is nog donker. Ik neem mij voor op de terugweg de tekst te lezen. Wat ik dan ook doe maar wordt er niet veel wijzer van. Hier heeft zich op 4 januari een drama afgespeeld waar ik alleen maar naar kan gissen.

Het lopen gaat zwaar maar in mijn hoofd zit het wel goed. Ik zie wel waar het schip strand. Belangrijkste doel is een beetje ontspannen, paar kilometer lopen, frisse neus halen. Het tempo is dan ook dramatisch laag. Ik vraag me zelfs af of het nog wel met hardlopen te maken heeft. Het doet me niet zoveel, het maakt me niet uit. De kilometers glijden langzaam voor bij en voor ik het weet heb ik er toch weer een 20 opzitten. 

Ik kom weer langs de nieuwe brug. Vorige keer liep ik er overheen. Nu eronderdoor. Wie weet waar hij staat mag het zeggen. Stukje van de Veluwe dat iets lastiger te bereiken was is nu toegankelijker geworden. 

Adieu Speedcross 3. Tot op de draad versleten.

Bij vertrek trok ik mijn veter kapot. Nu waren mijn schoenen al wel wat versleten maar nu blijven ze niet eens meer goed zitten. Nieuwe veters zijn de investering niet meer waard. Deze Salamon Speedcross 3 hebben mij veel gebracht. Het blijft een heerlijke schoen maar de kwaliteit van jaargang 2017 is niet best. Ik neem afscheid van ze en bestel de speedcross 4. Hoop dat het mash gedeelte steviger is dan van de 3. Stilletjes bedank ik Trump voor de dalende dollarkoers. De schoenen kosten minder dan € 100,- Bij mijn vorige aankoop was dat aanzienlijk meer. 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *