MTB route ’t Peeske

Uitkijkpunt op km 20. We kijken naar het Noorden maar welk dorp?

Het is alweer veel te lang geleden dat ik met Jacolien een rondje gelopen heb. Goede valide redenen maar toch. Vandaag is het dan zover. Verschillende opties passeren de revue. Jacolien is kritisch want heeft een schema. Drie uur moet het worden. Nou dan is de mtb route ’t Peeske een leuke plek om te lopen. Iets meer dan 25 kilometer en 624 hoogtemeters volgens Suunto (lijkt me wat veel) . In ons tempo, met de nodige hoogtemeters denk ik dat drie uur wel reëel is. We twijfelen nog wat vanwege de mtb-ers op de route. Uiteindelijk lopen we iets sneller.

Jacolien stelt als voorwaarde dat ik alle trainingen van de afgelopen week op Ciko netjes doe. Ik ken mijn plaats en heb beiden dan ook keurig gelopen. Afgelopen dinsdag was erg leuk. Twee keer een 1k en twee keer een 2k op 10 en 15 km snelheid. Nancy geeft de training en heeft de vaart erin. Bevalt me erg goed. In no time gaan we door de warming up en loopscholing. Ik vind het zelfs leuk. Het lopen gaat fantastisch. De benen voelen sterk en ik loop met de voorsten mee. Dat is wel eens anders geweest. Veel te hard natuurlijk.

Heerlijk gebied met mooie vergezichten.

Donderdag geeft Jan de training. Climaxloop. 20 minuten, 10 minuten en 5 minuten met een steeds hoger tempo. Leuke training. Jan is met de cursus voor atletiektrainer bezig en neemt dat heel serieus. Jan geeft duidelijke instructies maar de keerzijde is dat we relatief veel stilstaan.  

Speedcross 4, eerste loopje.

Het is heerlijk weer. De zon schijnt zowaar. Menig loper is in de korte broek. Krijg bijna het idee dat het lente is. Op de open terreinen waait het nog stevig en dat is wel erg koud. Vandaag ook de vuurdoop van mijn nieuwe schoenen. Als gegoten! prima schoen. Ze krijgen dezelfde behandeling. Opdrogen en schoonkloppen. Nu maar hopen dat ze wat langer meegaan dan de speedcross 3.

Al met al een geslaagde trainingsweek van ruim 50km en 1000D+. Volgende week maar weer wat verder lopen. 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to MTB route ’t Peeske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *