Op de goede weg.

Na de Wisenttrail had ik veel hersteltijd nodig. Te diep gegaan en dat moet ik bekopen. Vorige week was de eerstvolgende weekend duurloop een drama. Na 15 km was ik blij weer thuis te zijn. Maar dat was dan ook het enige positieve. Houd er een kater aan over. In mijn voordeel spreekt de uitslag van de trail. Ik finish letterlijk als allerlaatste binnen de limiet. Een tweetal finisht na mij buiten de limiet. De eindsprint was succesvol. Tot mijn verbazing blijkt dat slechts 43 van de 85 de streep halen. Het is best een zware trail maar wat mij betreft ook weer niet zo beel bijzonder zwaar. Ciko maatjes maken grapjes over mijn finisher shirt. ‘The last finisher shirt’. Ik laat het langs mij heen glijden.

dsc05410

Wisenttrail op km 30. Zand, zand en zand. Normaal gesproken vind ik dat wel leuk. Nu ben ik niet fit genoeg.

Vandaag gaat veel beter. Ik loop probleemloos een variant op mijn vaste rondje. Wel stoor ik me een beetje aan MTB-ers die op de wandelpaden fietsen ipv op de MTB route. Het is mij veel te druk. Ik vermijd mtb paden om niet verrast te worden door de makkers maar dan moeten ze het andersom ook doen. De wildobservatie blijft bij twee herten. De bronst is in ieder geval nog niet begonnen op de Veluwe Zoom.

Vandaag denk ik veel na over twee gelezen blogs. Eentje van MIG eentje van Jacolien (leesinstructie; pak eerst een kop koffie en een goede stoel). Die van Jacolien ga ik niet proberen samen te vatten. Elke poging daartoe zou te kort schieten. Het adagium ‘lopen tot je het niet meer leuk vind, en dan loop je door tot het weer leuk is’ blijft hangen. Ik ben niet de enige met twijfels. Het ander blog van MIG is het lezen waard. Rauw en hard. Mig en Robin lopen als team de PTL 300 km 25km d+ rond de Mont Blanc. Zelf oriënteren en samen finishen. Mig is veel sterker dan Robin en ergert zich kapot. Je voelt de pijn van Robin. Uiteindelijk finishen ze samen maar het verslag is recht uit het hart. Ook hier is de rode draad, is dit leuk? Ik ga er geen zware analyse op loslaten maar ik ga de komende periode proberen me in te schrijven voor loopjes die ik leuk vind.

untitled

Levensgevaarlijk die Veluwezoom

Vandaag voelt de training weer goed. Het tweede uur zijn de spieren opgewarmd en gaat het lopen heerlijk. Heuveltjes vreet ik op en kms glijden voorbij. Het weer is lekker en fris. Kijk dan vind ik het wel leuk.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *