2016-05-15 Trailsafari 45k

hert-1

Bambi is zijn moeder kwijt.

Op mijn programma staat nog één lange duurloop voordat we de TdT gaan doen. Ik heb de kalenders er niet eens voor opengeslagen. Gewoon vanuit huis een rondje doen. Jacolien nodigt me uit voor de DAT op 28 mei dus die ga ik vandaag dan maar niet lopen. Ik besluit mijn rondje naar Deelerwoud te doen. Alleen staat de route niet in mijn GPS. Het stuk Lange Juffer Carolinehoeve heb ik onvoldoende scherp. Ik kies daarom maar voor een route die ik wel ken. Uiteindelijk worden het er dan  geen 50 maar een dikke 45. Ik vind het prima.

hert-2

Twee mannetjes met beginnende geweien bij de Koningsweg

Vanmorgen sta ik vroeg op. Gisteren vroeg naar bed gegaan na een middagje ergeren op mijn laptop. ‘Ransomeware’ Trojan besmetting op mijn netwerk. Hemeltergend! Ook de avond met songfestival is verschrikkelijk. Ik red het tot Cyprus en ga naar bed. Helaas pindakaas voor Douwe Bob. Hij wordt 11e, is teleurgesteld maar wij Hollanders niet!

Ik ben benieuwd hoe het zal gaan en bereid me voor op het ergste. Dinsdag intervaltraining 5*1km ging goed.

hert-3

Massieve beesten en voor je het weet in het kreupelhout verdwenen

Veel energie en kon flink gasgeven. De donderdagtraining 15* 2 minuten ging dramatisch slecht. Zo slecht dat de duurloop naar huis een bezoeking werd. Maar dit zijn de zere benen die ik wel vaker heb aan het eind van een lange wedstrijd. Ik troost mij met de gedachte dat dit ook een goede training is.

Vanmorgen dus op pad met als doel een ‘steady state’ te lopen. Doseren, energie sparen en doorlopen. En dat lukt wonderwel goed.

hert-4

Er schuw zijn ze niet in het Deelerwoud

Na een km of 12 beginnen de benen te wennen aan het tempo en merk ik dat het wel goed gaat. De vermoeide benen raken in de goede staat en lopen gaat eigenlijk vrij makkelijk.  Enigste probleem zijn herten en zwijnen. Niet normaal hoeveel wild ik vandaag tegenkom. Ik probeer uiteraard foto’s te maken. Bij de eerste roedel gaat dat moeizaam. De wind staat verkeerd. Alleen bambi blijft staan. Ik sta tussen moeder en kind in. Sorry, had ik pas laat in de gaten.

hert-5

Oeps, waren er (veel) meer dan ik dacht.

De tweede roedel (zeg je dat van twee mannetjes bij elkaar) is duidelijk een stuk relaxter.

Als ik van de Veluwezoom doorsteek naar het Deelerwoud loopt er een vos op het pad. Veel te snel voor een foto en ik pak niet eens de camera. In het Deelerwoud kruis ik en grote groep damherten. Op de weg terug als ik het niet meer verwacht struikel ik over drie zwijnen. Knorrend rennen ze heen en weer. Erg bang zijn ze niet maar ze willen wel weg.

hert-6Zonder problemen vervolg ik mijn weg en maak nog een praatje met een andere trailer die de weg kwijt was. Na een 45km ben ik weer thuis en voel me eigenlijk best goed. Beter dan na de Sallandtrail, en beter dan na Limburg Zwaarste. Zou de vorm dan toch beter worden?

Conclusie:

hert-7Voor mijn gevoel is mijn vorm minder goed dan een jaar geleden om deze tijd. Naar omstandigheden getraind en best wel tevreden met hoe het nu gaat. Minder dan gepland maar het moet maar zo. Met de benen van vandaag heb ik wel vertrouwen in volgende week. Nu nog een beetje redelijk weer.

hert-8

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *