Zugspitze Arena dag 4

ZA-20

Doel van de dag de Apenspitze. Bijna net zo hoog als de Zugspitze (2900m) maar we hoeven maar tot 2000.

Plan was om de marathon te lopen vanaf Mittelwald. Dan heb ik de laatste 40km van de wedstrijd gelopen inclusief de laatste grote beklimming. Een 1300m klimmen in de finale van de wedstrijd! Maar het risico bestond dat het parcours versperd zou zijn. Er zit een kruispunt op 1700m op de Alpenspitze. Vanaf hier loop je een lusje op deze berg. Dat lusje gaat naar 2000m dus dat was sowieso geen optie. De marathon zou het dus niet worden maar een stuk hiervan wel. Uiteindelijk besluit ik gewoon vanuit Grainau te starten en te zien waar ik uit zou komen.

ZA-15Het laatste stuk van de wedstrijd is bijna hetzelfde als het begin. Een kilometer of twee door het dorp. Maar hierna is het direct klimmen. Best wel steil in het begin. Maar op gegeven moment vlakt het toch iets meer af en krijgen we een meer geleidelijke klim. ZA-17Ergens halverwege blijkt het pad volledig verdwenen te zijn. Een graafmachine heeft de berg letterlijk afgegraven. Omdat ik geen ander pad kon vinden toch erop geklommen en inderdaad loopt het pad daar verder.

Op 16oo meter kom ik bij een kabelbaanstation uit. Ik loop inmiddels weer in de sneeuw maar als ik voorbij het platform stap openbaard zich een brede weg met prachtige vergezichten. Dit is het splitsingspunt voor het lusje. Achteraf denk ik dat het dus wel had gekund. Ik besluit nog wat verder te klimmen en kom uit op ruim 1700 meter. Een kleine 300 meter onder het hoogste punt. Vanaf hier weer veel sneeuw en wederom een waarschuwing. Ik vind het mooi geweest en ga terug.

ZA-18Conclusie:

De Zugspitze is zeker geen technisch parcours voor zover ik dat gezien heb. Uiteraard moeten we toch een ruime 5000m klimmen dus onderschatten is niet verstandig. Vergeleken met de Echappee Belle is dit even een verademing. Het vertrouwen groeit dat ik dit tot een goed einde kan brengen.  In ieder geval was het ZA-19erg prettig om even het berggevoel te hebben. Bergen lopen toch ff iets anders dan Ardennen. Zeker het afdalen ging deze keer veel beter. Mijn gemiddelde snelheid ligt ergens tussen de 4 en de 6 km per uur. Op basis daarvan moet ik rekening houden met een wedstrijd van 20 uur. Ruim binnen de limieten. Bovendien heb ik 2300 van de 5000 hm al gelopen.

Als training prima geslaagd. Deze week weer 100km met ruim 3700D+ Het begint ergens op te lijken.

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *