2015-11-22 Shoppen

Trail-2 Een goede trainingsweek. Alle geplande trainingen worden volgens schema volbracht. Maandag krachthonk met extra aandacht voor de ‘coretraining’. Dat six-pack gaat er komen! Dinsdag een 3 * 2000m olv van Marlies. Goed voor pittig trainen. Een enorme regenbui maakt ons de eerste 10 minuten nog nat maar daarna is het droog. Ik kan redelijk meekomen op het rondje Kerklaan, Roosendaalselaan en Schelmseweg. Donderdag zeikt het van de regen. We moeten ons allemaal overwinnen om toch naar de club te bewegen. Gelukkig blijft het toch droog! De opkomst is inderdaad laag. ‘ins&outs 8 keer 4 minuten met elke 30 seconden een ander tempo. De eerste 6 gaan als brandhout. De laatste 2 doe ik een tandje bij en dat bevalt goed. Erg leuk om 30 sec op je 10km tempo te lopen en daarna 30s nog eens te versnellen. Erg pittig maar ook dom. Op vrijdag wil ik de heuveltraining weer oppakken maar ik heb nog teveel last van deze training. Wel gaat als gepland de krachttraining gewoon door. Samen met Wouter drukken we 3 keer 10 130kg weg, een mijlpaal! Erg leuk om de progressie te zien. Vandaag is het gewoon duurloop. Vast rondje 30k, weinig spectaculair behalve de luchten. Ook de eerste winterse buien. Het wild laat zich niet zien behalve een luidruchtige bonte specht. Meestal zijn deze behoorlijk schuw. Dit exemplaar laat zich makkelijk vastleggen. De duurloop gaat moeizaam. Wordt je sterk van. Ik ben blij als ik in bad zit.

Trail-1

Lichtpunt is de geplande Trail des Trappistes. Begonnen we met een groep van vier. Inmiddels zijn we 13 man sterk. Top! Dit weekend een huis gehuurd waar we met zijn allen inpassen. We hebben ons allemaal ingeschreven en nu dus ook verblijf geregeld.  De dames en heren zijn enthousiast. Toch nu ook de eerste reserves. Ik begreep al nooit waarom men niet zo enthousiast was over de Ardennen maar nu komt de aap uit de mouw. Afhankelijk van de afstand doorkruisen we meerdere malen de Semois. Natte voeten! Daarbij staan de Ardennen garant voor modder, bagger en pratsz. Met name de dames klagen steen en been.

Natte voeten
De dames hadden het idee om met plastic zakjes om de schoenen over te steken. Nou dat kunnen ze wel vergeten. Tot aan de heupen wordt je nat en zakjes gaan niet helpen. Wat wel helpt is shoppen! Daar werden de dames direct erg enthousiast over. De beste manier voor droge voeten is de schoenen en sokken uittrekken. Maar om nu met blote voeten door de de rivier te waden lijkt mij niet zo’n goed idee. Slippers? Er zijn handige slippers te koop. Moet je wel in een kek rugzakje doen. De een na beste manier is goede sokken. Ik draag al jarenlang alleen nog maar drymax sokken. Geweldig spul met een enorme serie voor elke vorm van trailrunning. Idee is dat deze sokken je voeten droog houden en blaren voorkomen.

Vieze schoenen
Tsja, de schoenen worden vies. Ik zit daar allang niet meer mee. Ik zet ze in een hoek om te drogen. Klop de volgende keer de opgedroogde modder eraf om vervolgens weer verse modder erop te smeren. Omdat de dames dit toch wel belangrijk vonden heb ik speciaal voor hen een topic geopend op FB. Het thema ging direct viral. Blijkbaar zijn er meer dames (en heren) die hiermee zitten. Samengevat de volgende tips:

 • Wasmachine lijkt niet zo’n goed idee te zijn. De lijmlagen laten los
 • Centrifugeren is echt heel fout!
 • Kranten in de natte schoenen lijkt veel toegepast te worden
 • Afspoelen met lauw water doet de truc
 • Niet! bij de kachel laten drogen. Worden ze stug van
 • Aanhouden onder douche wordt veel toegepast. Liefst massagestraal! (huh???)
 • Ze gaan zelfs mee in bad!
 • Sopje!
 • In de Semois springen. 🙂
 • Verschillende vormen van borstels. Afwasborstel, zachte borstel.
 • Op de gril van je auto vastmaken en door de wasstraat rijden. (Echt waar!)
 • Barefootrunning als oplossing.
 • Door de sneeuw rennen.

Toch is verreweg de grootste groep van mening dat trailschoenen vies horen te zijn. Afkloppen en doorgaan. Last but zeker niet least wordt shoppen als oplossing geboden. Shoppen? Voor vieze schoenen? Zeker! Een tweede paar kopen in leuke roze kleurtjes en de vieze in de kast zetten. Of nog beter! De tijd die je verspilt met schoonmaken kan je beter gebruiken om te shoppen. Echt waar!

Conclusie: De beste remedie tegen natte voeten en vieze schoenen is ‘shoppen’! Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik dit heb voorgesteld aan de dames. Onder luid gejuich werd hiermee ingestemd.

Trail-3

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *