Modder en herten!

modder (2 van 2)

Lariks naalden vormen een ‘gouden pad’

Wat hebben herten en modder met elkaar te maken? Het antwoord is vrij simpel. Van beiden waren er vandaag genoeg. De herten zijn mij telkens te snel af. De modder daarintegen vertraagde mij dusdanig dat ik daar vrij makkelijk een foto van kon maken. Het aantal wildwaarnemingen was weer hoog vandaag. In het eerste uur loop ik 4 keer tegen een groepje herten aan. De laatste was verreweg de mooiste. Twee mannetjes wachten mij op het pad op, bij ‘het moffendorp’. Een verlaten radarpost op de veluwe.

Verder was het grauw en grijs. Laaghangende bewolking of mist. Wellicht de reden dat ik zo vaak een groep herten verschalk maar tevens de reden dat fotograferen geen zin heeft. In de buurt van het bezoekerscentrum staat een lariks laantje. De lariks heeft haar fijne kleine naaldjes verloren en dat heeft een ‘gouden pad’ als resultaat. Mooi plekje.

Ondertussen ben ik voorzichtig begonnen met het maken van plannen. De dutch coast ultrarun by night staat weer op de agenda van januari. ‘s-nachts over het strand rennen blijft magisch. Deze keer weer de 50k. Is genoeg en wat mij betreft ook de mooiste afstand van die race. Dit jaar is er ook de 100 mijl. Niet voor mij. Ook de Trail de Trappiste in mei  lijkt zeker. Waarschijnlijk de 100k.  Alleen het inschrijven moet nog wel even lukken. Verder komen de meest exotische bergloopjes langs. Deze keer moet ik er maar eens eentje beter uitkiezen. Voor de zomer en iets minder technisch. Een aantal zijn nu al vol. En dan hebben we het over zomer 2016! Dat maakt de keuze makkelijker.

modder (1 van 2)

Traditionele ‘met de voeten in de bagger’ foto

This entry was posted in Trail, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *