Trailhype?

In alle vroegte loop ik weer eens mijn vaste rondje. Dat is lang geleden! Ik kan het me niet meer herinneren. Omdat de zon eerder opstaat sta ik ook eerder op. Om half 7 heb ik de schoenen aan. Op zoek naar het fijne gevoel van de training zwoeg ik door de eerste 5km. Het wil niet erg. De druk om om te keren neemt toe maar ik geef er niet aan toe. Het aantal trainingen deze week is nogal mager en deze heb ik gewoon nodig om in vorm te komen/blijven.

Opmerkelijk is dat de kracht er wel is. Ik wandel minimaal en alle beklimmingen gaan rennend. Na een km of vijf zijn de benen warm en gaat het lopen makkelijker. Er is een heerlijke rust in het bos. Mijn muziek blijft vandaag in de rugzak. Het hoofd wil nog niet helemaal maar de benen gaan gewoon door.

Na een km of 12 moet ik wat kwijt en ik zoek een mooie boom uit. Als ik opgelucht mijn ogen opsla en voor mij uitkijk wordt ik aangestaard door drie herten! Er schieten twee opties door mij heen. Doorgaan of de camera pakken. Aangezien hier geen foto staat zal duidelijk zijn waar ik mijn prioriteit heb gelegd.

Inmiddels gaat het lopen weer als vanzelf. Ik dribbel door het bos en bereik de Posbank. Hier kom ik voor het eerst wat hardlopende dames tegen. In kekke kleurtjes staan ze een boom om te duwen. Even verderop weer een groepje. Hier druipt het sacherijn vanaf, gezellig!  Als ik de Posbank verlaat valt mijn oog op dit ‘ bordje’

GBM-1Start2Trailrun! Is het echt waar? JA het is echt waar. Weer een nieuwe hardloopclub/vereniging. Dat trailrunning ‘hot’ is, is mij al langere tijd duidelijk. Lijkt mij een prima initiatief om sportief bezig te zijn en de natuur te beleven. Zelf haak ik een beetje af op de alinea: ‘Door mindfullness en yoga oefeningen leer je met je volle aandacht in het moment te lopen zodat je op de lange termijn blessurevrij kunt blijven genieten van het trailen.’  Wat een flauwekul!

Na een ruime 30k ben ik weer thuis. Ik ga op zoek naar de website van Start2Trailrun.  Lid worden van de trailrun experience? De site ziet er gelikt uit. Ik kijk even wie de trailcoach is. Ken haar niet. Ik moet erg lachen als ik lees dat haar favoriete trailkleding het rokje is van INKnBURN.  Ciko dames, jullie kunnen er tegen vechten maar het is onontkoombaar!

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *