Ultra de Bouillon, 104k

Nou waren de plannen nog niet concreet, daar komt nu zeer rap verandering in. Ik heb al langer de ambitie om de 100km grens slechten en dan niet op het asfalt. Het liefst in het voorjaar. De ervaring leert dat trainen in de winter mij het best afgaat. Ik kom in een flinke interne strubbeling. De eerste maanden van 2015 neem ik deel aan een pittige cursus die mij een training per week gaat kosten. Kan ik wel voldoende trainen? Tot voor kort heb ik gemeend dat het dus niet verstandig was om een uitdaging in die periode te zoeken. Aan de andere kant motiveert een uitdaging mij enorm om te trainen. Wat mij betreft de helft van de lol.

Mijn blik is gericht op Limburg Zwaarste de 100k. Ik liep daar vorig jaar met Wilbert de 80k (Wilbert de 100k). Op zich een ideale race. Maar één nadeel. Hij is een week na de Marathon van Rotterdam. Van mijn club gaat daar een grote groep lopen. Gezellig! Maar een week voor LZ lijkt me dat niet verstandig. Jammer!

Bouillonnante

Dan bereikt mij het bericht van een Jubileum editie van La Bouillonnante. De 10e met als jubileumafstand de 104km. Zou ik?  Tsja, Eerst maar eens de strandrace lopen. Kijken hoe dat gaat en dan kan ik mij hier op richten. Ik spreek Wilbert over deze race en die is meteen enthousiast. Dat betekent nog niet dat je je meteen hoeft in te schrijven. Maar gezien de reuring op FB vraag ik mij af of dat wel zo verstandig is. Mijn zorg blijkt terecht. Binnen een uur zit hij vol. Wilbert en ik zijn er gelukkig op tijd bij.

Nu ik mijzelf heb ingeschreven gaat er direct een knop om. Wie A zegt moet ook B zeggen. Met andere woorden. Alle pijlen gericht op Bouillon, geen halfzachte doelen. Geen excuses, trainingsschema opstellen. We gaan ervoor! (Slik!)

This entry was posted in Grand Trail de Bouillon, Training. Bookmark the permalink.

One Response to Ultra de Bouillon, 104k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *