Brynje

routeNa de rustweek mogen we er weer tegenaan. Helaas kan ik niet alle trainingen volbrengen deze week maar toch houd ik er een goed gevoel aan over. Geen heuveltraining deze keer maar wel een paar extra kms omdat ik dinsdag geen auto ter beschikking had. Het gaat weer makkelijker. De kms gaan weer als vanzelf. Vandaag ook weer drie-en-een-half uur gelopen. Alsof het niks is.

De zondagtraining blijft bij mij favoriet. Ik zet geen wekker maar om 5 uur lig ik te wachten tot ik eruit mag. Uiteindelijk ga ik om 7 uur de deur uit. Het is nog stikdonker dus met licht. In het bos doe ik de lamp uit en loop blind op bekende paden. Het eerste half uur zie ik geen hand voor ogen, hierna wordt het zicht  beter. Ik loop tegen het nodige wild aan. Vandaag is het aantal wildwaarnemingen weer tegen het belachelijke aan. Het aantal herten is niet te tellen maar het leukst is het groepje zwijnen dat mijn pad kruist.  Ook leuk vind ik de buizerd op het stokje naast het pad. Als ik druk doende ben met twee herten kom ik blijkbaar te dicht bij een buizerd die voor mijn neus opstijgt.

Haarlem-001-4De route is de eerste helft standaard. Dat gedeelte blijf ik leuk vinden. Hierna ga ik zwerven. Een gouden greep want de motivatie neemt met 10 punten toe. Vermoed dat ik dit vaker ga doen. Dat zwerven moeten we overigens niet al te serieus nemen want het aantal paden dat ik niet gelopen heb in de omgeving is niet zo heel groot.  Toch kom ik op een pad dat ik in het verleden veel gelopen heb maar slecht herken. Het pad is volledig overgroeid en slecht beloopbaar. Het trailhart klopt ietsje sneller. Ook hier kom ik het nodige wild tegen. De laatste stukken moet ik lopen. Teveel gras, teveel bomen op het pad. Aan het eind kom ik bij het hek dat ik verwacht. Klein verschil is de ketting die rond het hek zit. Ik denk dan altijd aan het verhaal van Jan. Bij de beheerder zitten twee kampen. Het ‘ wildkamp’ en het ‘recreatiekamp’. Net als bij een politiek twee partijenstelsel wint soms de ene en soms de andere de verkiezing en is een paar jaar een tegengesteld programma. Nu wint het wildkamp. Dat wil zeggen, het bos is voor de dieren. Recreanten moeten het liefst wegblijven. Over een paar jaar wint het recreantenkamp weer dat zegt dat het bos is voor de recreanten. De dieren zijn er alleen voor het vermaak. Tegen die tijd gaat het slot weer van dit hekje.

SuperThermoPolo_navyVandaag is het fris. Ongeveer 1 graad als ik vertrek en 3 graden als ik thuiskom. Ideaal om mijn nieuwe thermo uit te proberen. Twee weken terug liep ik mijn duurloop in de regen en werd mijn onderlaag zeiknat. Hier kreeg ik het best koud van. Op FB startte ik een discussie met als verrassend advies een thermo van Brynje. Wat? Brynje? Nooit van gehoord. Bovendien oogt het spul erg vreemd. Eigenlijk trek je een soort gaasje aan. Het concept is een thermolaag van lucht. Bijkomend voordeel is dat lucht geen vocht vasthoud en dus niet nat wordt. Kan het zo simpel zijn? Ik bestel twee thermos. Eentje zonder en eentje met kol. (Bij twee heb ik geen verzendkosten) Inmiddels heb ik hier meerdere trainingen in gelopen. In de regen, en vandaag dus in de kou. En ik moet zeggen, ik ben enthousiast. Dat spul werkt echt. Vandaag twee laagjes en geen seconde koud. Sterker, onderweg heb ik het te warm en gaan de ritsen van mijn jas open. Bij thuiskomst is mijn onderlaag ‘kurkdroog’. In de regen van afgelopen week heb ik ook gelopen. Toen was er wel degelijk sprake van een ‘natte laag’ . Maar die was ook erg snel weer droog. Koud heb ik het nooit gehad. Ik ben voorlopig erg enthousiast. Ik zie maar één nadeel. In alleen een thermolaag wil je niet gezien worden.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to Brynje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *