Feest

Op twee fronten werk ik aan mijn comeback. Het Fysieke front en het Mentale front. Het Fysieke deel is redelijk overzichtelijk. Het opstellen van een trainingsschema, het behandelen van klachten door Job. In de afgelopen periode ben ik blijkbaar in staat gebleken om een deel van de kuitspier (m. soleus) aan de rechterkant over te belasten. Daarmee zijn de zg propjes ontstaan, oftewel lactaatophopingen in de spier. Niks aan de hand. Gevolg is echter dat hierdoor tractie is ontstaan aan de aanhechting van mijn voet. Aan de bovenkant. Resultaat is irritatie tot pijn waardoor ik mijn voet anders ga neerzetten en dus in een viceuse cirkel terecht kom. Dit soort belastingen kent verschillende fases. Dit is fase 1. Een beginnende irritatie. Ik wil niet spreken van een blessure want dat is het gewoon niet.

Maar goed Job levert goed werk en ik hoef het lopen niet te onderbreken. Langzaam maar zeker kom ik weer enigszins in vorm maar erg snel gaat dat niet. En daar waar ik het lopen laat komt fitness en mtb-en in de plaats. Samen met mijn zoon ben ik lid geworden van een locale fitness club. Hij heeft er zin in en ik vind het leuk om dat samen te doen. Van 1 keer in de week zitten we nu al op twee keer in de week. Zijn ambitie gaat naar drie keer. Perssonlijk vind ik twee keer wel genoeg. MTB-en deed ik al en is gewoon een leuke crosstraining

Het andere deel is de mentale kant. Dat laat zich een stuk minder snel dwingen. De beste manier is het plezier terugkrijgen. Dat heeft tijd nodig en zal tzt wel weer komen. Dat het fysiek wat irriteert helpt niet. Gisteren heb ik het veluwerondje maar weer eens gefietst. Ik geniet weer van de Veluwe maar bovenal , van de 55km blijkt de helft vette bagger te zijn. Ik zie heel wat mtb-ers afstappen of voorzichtig om de plassen heen ploeteren. Ik ga er dwars doorheen. Het enige varken dat ik zie vandaag ben ikzelf.  Feest!

Training-001

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *