We pakken de draad weer op.

Training-001-4

We zijn weer thuis. Morgen begint het werk weer. We stappen weer over op de normale routine. De week begint dus met de gebruikelijke duurloop. Nu weet ik uit ervaring dat de eerste duurloop na de vakantie altijd wat zwaar valt. Het hardlopen is de afgelopen weken maanden een beetje op een laag pitje komen te staan. Enigste  ‘prestatie’ was Verbier en daar is genoeg over gezegd.

Training-001-2Aan de motivatie moet nog wat gewerkt worden. Wat bij mij goed werkt zijn concrete doelen. Maar helaas, die heb ik niet, afgezien wat loopjes de komende periode.

Voorlopig laat ik dat ook maar zo. In het voorjaar hoop ik aan een intensieve cursus/training mogen beginnen en dat gaat ten koste van minimaal 1 training tot zomer 2015. Ik laat het maar een beetje op me afkomen. Kom wat er komt en ga zien hoe het gaat. Hoop deze winter nog iets serieus op de agenda te krijgen maar heb nog geen inspiratie.

Eerste beoogde doel is weer fit worden. Spieren weer in beweging krijgen. Phpd-tjes bestrijden. Vakantiekilo’s kwijt raken. Is ook een motivator, maar voor mij niet zo’n hele sterke.

Training-001-3Wat wel helpt is wanneer het bos zich van zijn beste kant laat zien. Al na een paar km merk ik de paarse gloed op. De hei staat in bloei! Altijd mooi. De eerste kilometers gaan langzaam maar zeker. Heuveltjes gaan goed. Er is geen tijdsdruk. Enigste ambitie van vandaag is mijn vaste rondje op een enigszins comfortabele manier lopen. De eerste 20km gaan langzaam maar ik kan wel het tempo vasthouden. Dat voelt goed. Ik struikel weer over wat herten. De drukte kan ik van mij afzetten. Al vroeg gaat de muziek aan en dat loopt heerlijk.

Het laatste uur gaat zwaarder en zwaarder. Het is duidelijk welke spieren het meest klagen. (Spier)pijn in mijn (rechter)voet! Daardoor ga ik verkrampt lopen en beginnen er allerlei andere spieren te protesteren. Resultaat is een scala aan phpd-tjes. Eerst maar weer eens een paar weken lopen en kijken wat er gebeurd. Ik zie nog wel een Jobje voorbijkomen. Uiteindelijk kom ik natuurlijk weer thuis en kunnen de herstelsloffen aan. Dat blijven mijn voeten geweldig vinden.

Training-001

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *