Laatste loodjes

IMGP0001Afgelopen woensdag ben ik met Wilbert vertrokken naar Zwitserland. De rit was goed te doen en eind van de middag komen we aan bij ons appartement n Leysin. Het concept kamperen hebben we helaas moeten laten varen. Het regent onafgebroken. We worden er simpel van.
We houden de regen goed in de gaten. De voorspellingen zijn echter slecht. Komende dinsdag komt de zon weer terug. Tot die tijd regen, regen en regen. Dit voegt weer een extra dimensie toe aan de wedstrijd. Hoe houd ik het 30 uur vol in de regen?

IMGP0002Het strijdplan is erg simpel. Gedoseerd lopen. Gemiddelde snelheid boven de drie per uur houden. Volhouden en heelblijven. Wilbert loopt volgende week ook nog de Eigertrail en gaat tussendoor het Aosta dal verkennen. Voor hem dus een training en dus niet voluit. Voor mij is dit het A-doel van het jaar. Beetje stukgaan mag dus wel.

De regen is nog wel te overzien. Nat is niet zo heel erg. Het gaat vooral om koud. Hoe blijf ik warm. Hier komt goed materiaal om de hoek. Ik heb een hele goede jas en genoeg kleding. Check. Boven in de bergen schijnt het te vriezen en sneeuwen. Amai. In de dalen een maximum van 13-15 graden. Prima looptemperatuur. Het is een heel gepuzzel met welke kleding er allemaal in de tas gaat.

IMGP0004Zometeen vertrekken we naar Verbier waar we Jacolien gaan ontmoeten. Hier horen we ook de laatste berichten. Er zit een parcoursaanpassing aan te komen. Later starten of een berg eruit. Nog onduidelijk. Het liefst wil ik een stukje omhoog om te kijken hoe het weer boven is maar dat zal niet meevallen. Ondertussen regent het weer harder. Maar lichtpuntje, soms kunnen we van het uitzicht van ons appartement genieten. We zien de overkant. šŸ™‚

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

4 Responses to Laatste loodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *