Startbewijs

Een paar weken terug besloot ik om het programma wat om te gooien. Ik heb nog niet zoveel zin in de Magnetoise eind februari. Bovendien een trail van 67km, vroeg op of kamperen. Nee, dan de midwintermarathon. Een klassieker om de hoek. Leuke loop, leuke sfeer, parcours dat mij ligt. Asfalt maar wel wat glooiend. En nog een paar weken eerder. Ik besluit mij in te schrijven. Helaas. Te laat. Huh? Niet opgelet? Ik uit mijn verbazing op facebook en vraag om hulp. Nou dat heb ik geweten.

Allereerst kreeg ik het verwijt dat ik twee weken van tevoren besluit een marathon te gaan lopen. Dat kan toch niet? Ik hoef niet te reageren, dat wordt al voor mij gedaan:

Zo out-of-the-blue een marathon lopen; het zou verboden moeten worden. Daar moet je toch minstens een paar maand voor trainen.

Gelukkig biedt men mij ook hulp aan. Kijk eens op marktplaats? Aanbod 8 startbewijzen, geen marathon. Startbewijshulp.nl. Wat een gebruikersonvriendelijke site! Tientallen pagina’s gescrold. Uiteindelijk zelf lid geworden en vraag gesteld. Resultaat: Een ware spam golf in mijn mailbox. Ik denk wel 200 mailtjes. Allemaal voor de 8km, soms de Asselronde. Maar goed, fijn dat ie er is. Geen succes.

Rob attendeert mij om een marktplaats aanbod. Mis, te laat. Ook op Ciko gaan de kanalen open. Uiteindelijk lijkt Cordien een goede ingang te hebben. Helaas. Wel het aanbod van het VIP arrangement gebruik te mogen maken. Voorwaarde is een startbewijs. Ondertussen wijst Jan mij op de Midwintersite:

De organisatie van de Midwinter Marathon wil de deelnemers aan een van de afstanden alsnog de gelegenheid geven om het door hen bestelde én ontvangen startnummer over te dragen aan een andere loper.

Helaas in de kleine lettertjes wordt de marathon hiervan uitgezonderd. Ik gooi de handdoek in de ring. Jammer maar helaas. Volgende keer maar beter opletten. Maar dan dit:

Actie…”help Edwin aan de start gaat vast lukken.”

En verdraaid, Marc koopt een startbewijs voor mij op markplaats en stuurt hem naar mij op. Het lukt hem wel. Helemaal top van Marc, vooral omdat ik hem niet ken. Maar daar zullen we onder het genot van een biertje wat aan gaan doen.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *