Duurloop

Na de heuveltraining van gisteren is het vandaag tijd voor een duurloop. Morgen gaat het niet lukken. Dus sluit ik mij weer aan bij de LDC groep. Negen man/vrouw zijn er weer klaar voor. Mijn gedachten zijn bij Peter J. die in cretes de Spa zijn traildebuurt heeft. Uiteindelijk loopt hij in 6:42 de 53km. Top!  Plan van de groep is een 20 km dus start ik vanaf huis. Wim kiest een route door het bos richting brandtoren. Heerlijk zo door het bos. Temperatuur is prima.
heuvel-1

heuvel-2

De benen zijn zwaar en dat loopt ik er vandaag niet zo makkelijk uit. Op de laan van Eerbeek ga ik ook nog eens op mijn gezicht. Had ik net met Wim over gehad dat je ook moet leren vallen. Mijn techniek laat mij vandaag hopeloos in de steek. Gewoon plat op de meest genante manier. Verzachtende omstandigheid is dat ik afgeleid was door de gel die ik van Nancy had gekregen. Born/appel zonder water in te nemen. Lekker! Helaas was door de val het gelletje lek geraakt dus naast bloed, aarde ook nog vieze plak op mijn handen.

Op de tankbaan neem ik afscheid van de groep. Dat stuk naar Ciko en dan weer terug heb ik te vaak gelopen. Ik neem de korte route. Op de weg terug passeer ik nog wel de Emma piramide. De laatste kms zijn erg zwaar. Na de Emma Piramide komt een heftige daling vanaf de uitkijktoren. Ik noem dat ‘de enkeltraining’. Goed opletten! Eenmaal beneden kom je op de camping uit en steek je de weg over. De klim die hierna komt lukt mij niet meer rennend. Via het MTB pad kom ik op mijn heuvelparcour uit. Ik maak wat foto’s. Inmiddels weet ik wat het is. Eenmaal thuis staat er 29,5 op de teller. Mooi.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *