Highlander

Afbeelding1

Wat is er mis met dit beeld? Precies! Het staat op de verkeerde plek. Je kan de Veluwe in twee kampen verdelen. De natuurgroep en de parkgroep. De natuurgroep beschouwt de veluwe als bos en laat het bos ook het liefst zijn eigen gang gaan. De parkgroep maakt een een aangeharkte park van met vele wandelmogelijkheden, bankjes en dus ook kunst. Zelf ben ik meer van de natuur in het volle besef van het feit dat hier nauwelijks sprake is van natuur. Maar ik wil het wel.  Het beeld zelf vind ik best wel mooi. Daar ligt het niet aan. Maar de highlander (Schots voor hooglander) met zijn kapotte horens vind ik mooier. Conclusie is dat de kunst zijn functie doet. Kunst is bedoeld om emotie op te roepen. En dat is gelukt. Wordt ik daar gelukkiger van?

IMGP0045Nee, dan dit beeld. De lente is ook begonnen op de Veluwe. Toen ik vanmorgen vertrok was het nog dichte mist. Toen ik bijna thuis was zat het ijs in mijn haar. Maar dit plaatje bewijst het maar weer. De winter is op zijn retour.

IMGP0037Vandaag is de oogst aan wild een beetje mager. Een ree loopt over de begraafplaats. Niet ernaast maar erop! Wederom kom ik tot het besef dat ik dit wel een hele mooie plek vind om begraven te worden. Begraven worden bijna op de veluwe in de wetenschap dat de reeën over je graf heen lopen maakt mij wel vrolijk. Nou ja, zien we tegen die tijd wel weer.

De training gaat voorspoedig. Bijna 32 km. De vermoeidheid van de trainingen van dinsdag en donderdag zit nog in de benen. Dinsdag 8*400 + 3*800 op 10 km tempo als kern van de duurloop van bijna 25km en donderdag de gevreesde duurloop van Gordon met versnellingen, totaal bijna 30 km. Lopen met vermoeide benen beschouw ik als onderdeel van de training. Nu dan maar een weekje rustig aan. Volgende weekend wordt spannend genoeg.

 

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to Highlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *