Laatste marathon training

De Ciko ‘long distance’ groep loopt vandaag zijn laatste lange duurloop. Volgende week gaat de groep naar Venlo en daarna is het afbouwen. Niet voor mij maar het is wel leuk om het zwaarste trainingsblok gezamenlijk af te sluiten. Hoewel gezamenlijk? De groep is in ernstige mate uitgedund door de griep. Maar gelukkig betreft het hier vooral de supporters die gewoon de training meedoen maar niet de marathon gaan lopen. Nog te volgen? Met 7 man en Nancy vertrekken we van Valkenhuizen. De route brengt ons weer naar de Mariakapel voorbij Warnsborn. Het is een traditie, het aantal katholieken onder ons is minimaal. Op speciaal verzoek steken we deze keer zelfs een kaarsje aan.

maria

Hierna haken Bernard en Martin af en lopen de korte route terug. Martin loopt een maand later dan Rotterdam de maasmarathon en is nog in opbouw. Ik raak wat aan de praat met stille P. Ook hij gaat niet naar Rotterdam maar loopt eind maart de trail crêtes de spa2013. Het wordt zijn eerste trail en dan meteen ook een hele serieuze. Ik krijg een deja vu gevoel. Mijn eerste trail was niet erg succesvol, wel heroïsch, niet succesvol. Stille P heeft volgens mij een betere voorbereiding en loopt al langere tijd erg sterk. Komt wel goed denk ik.

IMGP0028_blogNa een km of 28 kreunt en kraakt het wat in de gelederen. Hein heeft een ‘off day’. De rest is al vanaf huis komen lopen en gaan allen voor een 35er. Hebben dus al wat meer in de benen. Toch loopt het groepje, het zijn er nog maar 5, netjes door. Tenminste er is even een momentje ‘hekhangen’. Daar blijkt behoefte aan te zijn. Met mezelf gaat het prima. De griep zit zeker nog in het lichaam en het ontbreekt mij aan echte kracht maar deze 30 vormen geen probleem.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *