TAR 2012 Dag 8 Niederdorf – Sexten

 

 

 

 

 

 

En dat hebben we gedaan!!! Gefinished in de Transalpine run 2012. En boy wat zijn wij blij.

De laatste etappe is ook weer geen cadeautje. 34km, 1269 hoogtemeters. Het eerste deel van de etappe is 15km vals plat omhoog. Een stuk langs de weg dat niet heel fraai is maar wel leuk vanwege alle supporters die luid toeterend langsrijden. Hier gaat Team Runnersworld weer los. “Vlakke”  stukkies kunnen we wel ook al hebben we er een kleine 300km opzitten. Toch is na die 15km de pijp aardig leeg. We voelen de vermoeidheid in de benen. Na de tweede verzorgingspost is het weer klimmen geblazen. 7 km lang. Het eerste stuk is goed te doen maar al snel wordt het steiler en steiler. We lopen in op Pim en Mark en gaan een stukje mee.  Naarmate we hoger komen wordt ons geduld beloond en hebben wij een fabuleus uitzicht op de drei zinnen gebergte. de schoonheid van de omgeving houdt mij gemotiveerd maar ik als we wederom een technisch afdaling afmoeten begin ik het niet leuk meer te vinden. Die techniek beheersen wij totaal niet en de atleten vliegen ons voorbij. Als we verder het dal inkomen en bij verzorgingspost drie aankomen kunnen we de benen eindelijk weer eens een beetje strekken en vegen we alle snelle afdalers weer op.

De finish komt wat mij betreft geen km te vroeg. Ik ben er wel een beetje klaar mee. 8 dagen door de Alpen rossen is echt wel genoeg. Na de streep komen de emoties los en omhelsen we alle finishers die we tegenkomen. We zijn enorm blij. We hebben het gehaald en vooral zonder blessureleed. Na de Finish treffen we de broers Pim en Ward die helaas toch hebben moeten uitstappen. Mark en Pim  zijn ons weer te snel af maar de felicitaties zijn er niet minder om. Groot genoegen om Jos en Pieter te zien Finishen. Die Pieter heeft het toch maar mooi geflikt! Ook Team Fysio zien we Finishen. Enige zorgen maken we ons over Ben en Els. Zij komen na de tijdslimiet binnen maar mochten na de laatste verzorging wel door. Els was al uitgestapt maar is Ben nu op tijd. We zullen het vanavond horen.

Conclusie: Wat een weergaloos avontuur. Trailrunning in al zijn facetten. Mooi, uitdagend, zwaar. 8 dagen met allerlei teams optrekken is enorm leuk. Ik maak bijzondere contacten met allerlei teams die ik waarschijnlijk nooit meer zal zien maar het plezier is er niet minder om. Als Team zijn we enorm succesvol. Waar de een sterker presteerde was de ander dat weer op een andere plek. Het ziet er naar uit dat we vandaag 112e overall geworden zijn en 9e in onze categorie . Daar gaat het niet om maar van tevoren had ik daar voor getekend. Blessureleed blijft beperkt tot kleine pijntjes. Kortom wij lopen een fantastische wedstrijd en hebben genoten van de route. We hebben er hard voor getraind en dat betaald zich vandaag uit. Op ons Hotelkamertje zitten twee trotse mannen aan hun biertje te lurken. Nu Pastaparty.

Foto’s volgen later, de Italieaanse Wifi doet weer gek

This entry was posted in Trail, Trans Alpine Run, Wedstrijd. Bookmark the permalink.

11 Responses to TAR 2012 Dag 8 Niederdorf – Sexten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *