TAR Bespiegelingen

De dagen na de TAR zijn vrij. Erg prettig om de ervaring een plaatsje te geven en nog eens na te denken over een aantal zaken. Wat ging goed, wat ging mis.

Meerdere malen is aan mij gevraagd welke voorbereiding ik heb gedaan en of dat de juiste was. De blog lezers kunnen zien dat ik erg veel op duurvermogen heb getraind. Persoonlijk vind ik dat nog steeds een goede keuze. De meeste blessures die ik tegenkwam waren overbelasting blessures. Je spieren maar vooral gewrichten krijgen wat te verduren en die hebben zich goed gehouden tijdens de 8 dagen. Daarbij had ik ook nog wel een negende dag kunnen lopen. Ik ben zo fit als een hoentje en de benen voelen geweldig. Wat ik tekort kwam in de afdalingen kon ik makkelijk compenseren op de min of meer vlakkere stukken. Volgens mij is dat conditie.

De “heuveltrainingen” werpen ook hun vruchten af. Ik had geen enkele moeite om alle bergen op te komen en ook nog in een behoorlijk tempo. Kan altijd beter natuurlijk. Heuvel dalen trainen zou niet verkeerd zijn geweest. Maar dan in de bergen en niet in de Ardennen. Het gaat vooral om de techniek die ik niet beheers en ook de angst niet te vallen. Naarmate de week vorderde ging het steeds beter maar toch.

Was het nu allemaal de moeite waard? Zonder twijfel, absoluut! Ik heb de TAR voorbereiding erg leuk gevonden, de TAR zelf is een geweldig evenement. Ik heb rennend de Alpen bedwongen en heb er van genoten. Er komt in zo’n weekje heel wat langs aan mooie momenten en ook minder mooie momenten. Trailrunning in een van de mooiste gebieden van Europa gecombineerd met heel wat emotie.

Zou je het nog een keer doen? Hier ga ik twijfelen en moet ik het antwoord schuldig blijven. Er is ook nog zoveel moois te lopen.

Qua materiaal was het allemaal dik in orde. Inclusief de op het allerlaatste moment aangeschafte Salomon Speedcross. Bovenin de bergen waren de Salomon XT wings 3 een prima keuze. Genoeg grip, goed voor op de stenen, maar ook op het asfalt om nog wat te kunnen doortrekken. De Speedcross zijn perfect tot aan de boomgrens in natte omstandigheden. Hier konden de Wings 3 met zijn minimale profiel niet tegenop.

This entry was posted in Schoenen, Trail, Trans Alpine Run, Wedstrijd. Bookmark the permalink.

One Response to TAR Bespiegelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *