Le trail du Tombeau du Chevalier

Ik kan er kort bij stil staan. Het is niet mijn dag. De voorbereiding is slecht, de motivatie ontbreekt. Op de weg naar X-Camp in Florenville Ardennen, de startlocatie, ventileer ik mijn twijfels aan Frans en Rene. Ik voel mij niet fit genoeg en overweeg serieus de halve afstand te lopen. Op het laatste moment kies ik toch lang, maar langzaam. Vanaf km 10 besef ik dat het de verkeerde keuze is. Nog 43km te gaan. Ik ontmoet Ingrid Y. en we lopen een tijd samen op en fotograferen elkaar op mooie plekjes. Op km 20-25 blijft Ingrid achter. Zo hard ga ik niet maar haal toch veel lopers in. Het is warm en zwaar.  Op km 25 ben ik er helemaal klaar mee. Ik besluit tot de verzorgingspost te lopen en dan uit te stappen. Op km 30 krijg ik echter een lift van de supporter van Ingrid, die zelf ook uitstapt. We nemen nog een Nederlander mee en zien een Belg ook voor apegapen liggen. Hij gaat toch door, ongelofelijk-onverstandig. Tot overmaat van ramp zijn ook mijn foto’s mislukt. Het is niet mijn dag.

Frans en Rene lopen hem weer netjes uit. Na de finish zien ze er nog verbazingwekkend fris uit hoewel ze toch diep hebben moeten gaan.

Conclusie: Luisteren naar je lichaam. Wederom negeer ik deze wijze les, en waarom? Uiteindelijk loop ik een stevige training van 30km en dat is winst. Heb ik er van genoten? De 60 van Amsterdam gaat van de agenda. Ik ben er nog niet aan toe. Eerst maar weer eens km’s in de benen.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

3 Responses to Le trail du Tombeau du Chevalier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *