Trailrunning promotiedag

Mud Sweat Trails organiseert een trailrunningpromotiedag op het bezoekerscentrum de Veluwezoom. Dat is zo’n dag waar je gewoon bij wilt zijn. Maar ook een dag voor team Ciko ’66 om zich te profileren en materiaal uit te proberen. Kortom Frans en ik zijn van de partij.

 

Omdat het bezoekerscentrum dichtbij is besluiten we er lopend heen te gaan. We hebben wat strak gepland dus het tempo gaat er goed op maar uiteindelijk zijn we netjes op tijd. Eenmaal aangekomen worden we verwelkomd door Marc en zien we vele bekenden. Er is een uitgebreid assortiment aan schoenen aanwezig die we kunnen uitproberen maar we zijn te laat om te wisselen. Bovendien, om nu twee uur te gaan lopen op schoenen die je niet kent is mogelijk niet zo slim. Jan Strijker, organisator van de Veluwezoomtrail, 3* Finisher op de TAR en nog veel meer, neemt ons mee op een prachtige route in mijn nieuwe achtertuin. Ideale manier om de weg wat te leren kennen.  Hij kent alle paadjes en daar komen wat mooie voorbij. Het parcours is goed nat en bovendien  regent hetpijpestelen. De opkomst is echter prima, een enkeling laat het afweten. Er zijn in totaal 5 clinics. Drie basis en drie gevorderden. Wij beschouwen ons als gevorderd :-).

 

Na de training worden we vergast op pannenkoeken met koffie. Ideaal krachtvoer en maken wij een rondje langs de stands. We praten uitgebreid met TAR ervaringsdeskundigen en laten ons voorlichten over de juiste schoenen. Het lijken toch de Salomon XT wings 3 te moeten worden.  De opvolger van de twee. Opvallend vind ik de aanwezigheid van INOV-8 met vrij veel schoenen. Zie je toch niet vaak. Ook La Sportiva is er met een stand.

Kortom we hebben een goede training van een km of 30 op een geweldig mooie route en krijgen ook weer de nodige ervaringen en tips mee. Een geslaagde dag dus.

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *