2 oktober 2011 Utrechtse Heuvelrug Trail

Het moest er natuurlijk van komen. De Utrechtse Heuvelrug Trail is bijna een thuiswedstrijd. Maar wel een aparte. Een open trail klassement in de periode 1 september tot 1 december. Georganiseerd door hoe kan het ook anders MST. De officiele afstand is iets meer dan 30 km, de werkelijke afstand blijkt iets van 33 km te zijn. Precies zoals het hoort. Net een beetje meer. Het idee is dat je de route loopt wanneer het jou uitkomt en fotografeert de begin en eindtijd. Deze tijden doen dan mee aan het klassement. Geen prijzen, geen medailles, geen finishvlag, geen uitgezette route. Alleen lekker lopen over een schitterend deel van de Utrechtse Heuvelrug

Samen met Frans en Rene gaan we vroeg op pad met de auto naar Rhenen. Eenmaal op het station vind de tijdwaarneming plaats met behulp van een vriendelijke taxichauffeur.

De trail wordt gelopen met gps. We konden ook een route beschrijving printen in drie delen. Het eerste deel heb ik meegenomen om de startplek te kunnen vinden. We stonden dus al meteen aan de verkeerde kant van het station. Was snel verholpen.

De trail blijkt een fantastisch mooie route te zijn. Open velden, single track erg fraai allemaal. Ergens op tweederde kom je langs de eik “De Eenzaamheid” volgens de locals die zo vriendelijk zijn onze pauze vast te leggen. We maken veel foto’s.

We kunnen aan de gps route zien dat de grondlegger een paar keer verkeerd is gelopen. (klein stukje) en dat hij/zij keurig om de plas heen is gelopen en niet erdoorheen.

We hebben het erg naar onze zin zoals hier bij Veenendaal waar een erg mooi uitzicht is over de Utrechtse Heuvelrug. Het valt ons op dat er wel erg veel MTB-ers rondfietsen op de route maar dat deze behoorlijk vriendelijk zijn. Toeval? Op de Veluwe is dat wel eens anders.

Het is jammer dat van ons CIKO clubje niemand belangstelling had om mee te gaan. Wel heel veel reacties gehad op de uitnodiging maar niemand die heeft toegehapt. Gemiste kans jongens!

Aan het eind weer een nieuwe tijdwaarneming. Jullie rekenen maar uit hoeveel tijd dat was. Ons kon het niet zoveel schelen. Volgens mij kunnen de klassementen worden opgemaakt.

Moraal van het verhaal. Een heel leuke trail door het midden van het land. Verrassend omdat we ons nooit hadden gerealiseerd dat daar zo’n mooi stuk natuur lag. Mooi dat we nonstop, zonder door de bewoonde wereld te kruisen, een prachtige trail konden lopen. Voor degenen die de UHT gaan lopen. Bofferds. Voor degenen die twijfelen. Aanrader Absoluut! Het mooiste is dat bij de Finish er nog een andere beloning wacht.

This entry was posted in Trail, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *