GPS training

Vandaag beland ik in Wageningen met als optie trein terug of lopen. Ik kies voor lopen. Er doet zich dan wel een kleine handicap voor. Als het om richting bepaling gaat ben ik een complete ramp. Ik verdwaal nog in mijn eigen tuin. Als ik dus niet langs de snelweg wil lopen moet ik iets bedenken. De oplossing ligt voor de hand. GPS!

Zondag gaat het lange afstandsgroepje de UHT lopen. Een trail waarbij de route met gps gevolgd moet worden. Daar had ik tot voor kort nog geen ervaring mee dus een mooie gelegenheid is geboren. Afgelopen zondag probeer ik voor het eerst mijn eigen rondje uit. Ik loop op gps maar ken de route uit mijn hoofd. Ik ben verbaasd over de nauwkeurigheid. Dat beloofd veel goeds.

 

 

 

 

Deze keer gaan we een stapje verder. In Garmin connect zit een optie om routes uit te werken. Dat werkt vrij simpel. Je klikt op plekken waar je wilt lopen en de applicatie verbind de punten met een route over een bestaande weg. Binnen een minuut staat de route erin. Opslaan en versturen naar je Garmin. Er bestaan nog veel meer van dit soort applicaties zodat je ook routes van derden kan opsnorren en downloaden.

 

 

 

 

De route is een succes. Ik loop door het prachtige stroomgebied van de Neder-Rijn. Ik merk dat je soms toch flink mis kan zitten. Deze route is veel mooier maar de eigenlijke route loopt een meter of 10-20 lager. De Garmin route is gericht op fietsers vermoed ik.

 

 

 

 

 

De tweede test van de dag is de Herbalife prolong. Ik heb een flesje hiervan mee. Helaas vind ik de prolong te zoet. Dit gaat hem niet worden. Niet vies maar ook niet echt lekker.

 

 

 

 

Na ruim twee en een half uur ben ik weer terug op het honk. Heerlijk loopweer, warm. Met deze training sluit ik de week af op 99 km. De maand is goed voor 277 km. We komen weer in vorm.

Conclusie: Ik heb weer een leuke nieuwe functie ontdekt op de Garmin en zie hierin veel mogelijkheden. Jammer dat ik dit niet eerder bedacht had. Het is gelukkig erg simpel te doen dus ik vermoed dat dit een blijvertje wordt. Herbalife gaat het niet worden denk ik. We zoeken verder.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *