Wat doe ik hier?

Vandaag moeten we maar snel vergeten. Ik heb de finish niet gehaald. En wat nog veel erger is ik heb er vrede mee. Tuurlijk, het was erg zwaar. Het parcours is prachtig maar liegt er niet om. Het weer is meedogenloos. Alweer veel te warm. Het Rozendaalse veld is killing. Erg heet. Allemaal excuses maar bepalend vandaag is de motivatie. Wat doe ik hier? Voor de start ontbreekt de wedstrijdspanning. Leuk om met veel mensen te spreken. De sfeer is goed. De eerste kilometers gaan al direct moeizaam. Voor de omgeving heb ik niet zoveel oog. Het is bekend terrein. Ik klets weer met veel mensen.

Het gaat Frans allemaal te langzaam en die gaat er vandoor. Op kilometer 15 ! ga ik al verlangen naar de verzorgingspost. Een veeg teken. De post is op 25 kilometer en daar tref ik een oververhitte Frans. We gaan samen op pad maar alweer moet ik Frans laten gaan. De klimmetjes waar ik normaal gesproken mijn neus voor ophaal (ik loop ze elke week) kom ik niet meer op. Op km 28 volg ik de man voor mij maar helaas loopt die verkeerd. Net als een hele groep. Bij mij gaat het lampje uit. Ik heb totaal geen zin meer. Fysiek kan ik de laatste 20 wellicht nog wel aan maar ik wil gewoon niet meer. Ik kan mentaal de opgave niet aan. Β Deze keer geen Paula die mij een schop onder de kont geeft. Ik geef eraan toe en ik stap uit en vind al snel een lift. Op de Jutberg zit de kantine vol met uitstappers.

Moraal van het verhaal. Als je niet helemaal fit bent en ook niet gemotiveerd start dan gewoon niet. Neem een camera mee en maak een leuke dag. Voor de komende periode is het voor mij rust. Heb ik zin in. Het is jammer dat ik het voorseizoen afsluit met een DNF maar ik zit er niet echt mee. Sinds augustus vorig jaar loop ik elke maand een marathon of marathon plus. Daar kom ik de zomer wel mee door.

En Frans? Frans is Frans en bikkelt zich zich naar de finish. Wellicht scheelt het dat Antoinette aan de meet staat. Ook hij had het zwaar maar dat verhaal moet hij zelf maar vertellen.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

8 Responses to Wat doe ik hier?

 1. p. says:

  Ik ken het gevoel ( op mijn niveau dan)…………

 2. jan says:

  He Edwin,
  Jammer. A bridge to far? Ergens tussen de regels in je eerder bericht dook het motivatie-spook al op. Je hebt idd veel gelopen – voor sommigen te veel -, met mooie tijden en je bent blessurevrij gebleven. Allemaal heel belangrijk. Misschien kun je in je ‘reces’-, ‘ balans-‘ of ‘ sabital’-weken me een keer vergezellen in de 30 plus.
  Zie je @ Ciko.
  Jan

 3. Marlies says:

  Werkend in de tuin vond ik het al warm zat en was ik blij dat ik die Veluwezoom Trail niet hoefde te lopen. Het klinkt zeer V-E-R-S-T-A-N-D-I-G, je beslissing om uit te stappen. Weten wanneer je beter kunt stoppen is ook een kwaliteit.
  Tot gauw bij Ciko, gewoon weer lekker trainen,
  Marlies

 4. Jammer, maar ook leerzaam. Nu eerst de accu weer goed opladen!

 5. Rinus says:

  Balen en soms kan het je overkomen.
  Op een aantal punten op dit parcour had ik ook die gedachtens, maar weet de weg niet en had geen zin om lang te reizen voor een uitval dit keer.
  Pak je rust en zometeen weer vlammen, leuk je gezien en gesproken te hebben.

 6. Jannet says:

  Jammer, snel vergeten dus maar en eerst lekker genieten van je welverdiende rust. Maar…..ik zie, ik zie…..in jouw agenda een marathon gepland staan voor juli?
  Tips voor loopjes die jij waarschijnlijk ook wel leuk zult vinden:
  Berg en Dal (8 oktober, 60 km) en Rontgenlauf (30 oktober, 63 km)

 7. Paula says:

  Edwin! Muts! Als ik geweten had dat je een schop onder je kont nodig had, had ik wel even op je gewacht! πŸ˜‰ Ach, troost je, je bent niet de enige die is uitgestapt.

  Overigens, 13 augustus organiseer ik samen met mijn langeafstandmaat Martin de Bierloop: een orientatie-loop waarbij je bier kunt verdienen! Bij ons in de achtertuin. Doe je mee?

  Dikke knuffel!

 8. Edwin says:

  @P. Ik moet nog leren om op het handigste moment uit te stappen. Was nu nog 11 km van huis af. Dat doe jij slimmer πŸ™‚
  @Jan. Geen brug te ver. Fysiek voel ik mij uitstekend. Maar mijn lichaam even goed laten herstellen voelt ook heerlijk. Die 30+ gaan we doen. Enne ik zal het trainingsschema voor de TAR maar niet openbaren. Dat begrijpen ze bij CIKO helemaal niet meer vrees ik.
  @Marlies. Dank je wel. Morgen gaat niet lukken. Deze keer mag ik ergens gaan eten. Jammer het weer lijkt me geweldig om te lopen
  @Rinus. Goed gelopen. Die basisconditie van jou zit wel snor. Als je in de buurt bent doen we hem nog een keer.
  @Jannet. Dank je wel. Tja loopmaatje heeft me uitgenodigd voor een Zwarte Marathon op het strand. Heb me inmiddels afgemeld maar hij lijkt me wel erg leuk. Weblog loopt een beetje achter.
  @Martin. Yep. Volgende plan bedenken
  @Paula. M-U-T-S!!?? Er zijn er maar weinig (niemand) die mij een muts noemen. Moet dat even verwerken. Lijkt me Zuper op 13 augustus. Zonder tom-tom zal ik niet in de prijzen vallen. Ik ben een geografisch drama.Maar who cares. Ik ga die dag op vakantie anders was ik beslist komen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *