Veluwezoomtrail

Training

Het is jammer dat de benen wat protesteren want de laatste tijd komt het steeds vaker voor dat trainers van de wedstrijdgroep de training verzorgen. Er wordt aan de techniek geschaafd en daar kan bij mij wel wat verbeterd worden. Met benen die niet zo goed willen is het wel lastig de soepele sprongen en bewegingen te maken.

Er is veel aandacht voor de armbeweging. Daar gaat veel kracht verloren. Ook wordt gewezen op een kortere soepelere pas. Zeker in het bos. Paul gaat nog een stapje verder en leert ons de heupen meer te gebruiken. Bij soepele heupen kan de pas zonder extra inspanning 5 cm verlengd worden. De harken en de dansers onder ons worden gescheiden. Ik ben een hark maar wil wel. Suggestie is dit te oefenen op kantoor bij het wandelen. Ik weet het nog niet hoor.

Trail

Morgen weer een mooie trail. Een kleinschalige trail (160 deelnemers) op bekend terrein van een km of 52. De voorbereidingen van de veluwezoomtrail zijn niet ideaal. Er zijn nog wat (bekende) naweeën van de Brabantse Wal Marathon, die deze keer wat langer aanhouden. Heb zelfs overwogen niet te starten maar heb mezelf donderdag na de training groen licht gegeven. Met wel in het achterhoofd dat ik na deze trail even de tijd neem om goed te herstellen.

De voorbereidingen worden ook door het weer beïnvloed. Vandaag sta ik een paar keer langs het veld (toernooi) naar mijn zoon te kijken in een druilerige regen. Het is amper 15 graden. Morgen is de weersverwachting 25 graden en hoger! Een lichte vorm van dejavu komt langs. Rotterdam 2007. Er is één verzorgingspost. Dus drinken moet in de rugzak mee! Ik ga uit van anderhalve liter bij 25km. Bijvullen halverwege.

Mijn doel wordt dus uitlopen. Samen met Frans reizen we naar de Jutberg. Een thuiswedstrijd. Er staan veel bekenden aan de start dus het wordt sowieso gezellig. De tas is inmiddels gepakt. Ik heb er zin in.

 

This entry was posted in Trail, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *