2006-04-09 Marathon van Rotterdam

FMR

9 april 2006 Fortis Marathon Rotterdam (3:45:08)
Mijn marathondebuut, tevens het debuut van mijn zwager Jacques! Samen met Monique, de kinderen en Jacques en schoonzus naar Rotterdam getogen. Van Fortis kregen we een superdeluxe behandeling met eten, drinken en een eigen hotelkamer! Dat had Jacques Picobello geregeld. Van de wedstrijd gingen de  eerste 35 km gingen prima. Wel zwaar maar kon het tempo goed volhouden.IMG_1324Iets langzamer dan 12 km per uur. Op 35 km zat ik op 3 uur rond. Ik had me voorgenomen om bij 36 km als ik rond op 3 uur zou zitten ik nog een eindspurt zou nemen om binnen 3 uur 30 te finishen. Met 35 km leek me dat een beetje teveel van het goede. Daarna kwam helaas bij 37 km de man met de hamer. Ik was niet meer vooruit te branden. De geest wilde nog wel, maar de beentjes niet. Over de laatste twee km heb ik een kwartier gedaan!! Wel heb ik rustig twee bekers water en een beker thee gedronken bij de laatste drankpost. Dat verklaard een hoop. Heerlijk dan zo’n finishstreep. UIteindelijk 3:45 gefinished. Vijf minuten verloren bij de start in de drukte, kon slecht in mijn tempo komen en 10 minuten verloren op de laatste 7 km. Op de finishfoto’s zie ik grijs! Duidelijk een signaal van te weinig eten.  Mijn zwager finishde in 4:41. Allebei kapot na de streep. We waren blij dat we naar huis werden gebracht.

Al met al heb ik heerlijk gelopen en maar een paar km afgezien. Ik vind dat erg goed van mezelf en ben daar ook wel trots op. Mijn kinderen waren ook trots en ik kreeg dan ook een prachtig T-shirt.  Nu is het heerlijk genieten van alle dingen die ik alweer een tijdje niet mocht.

 

This entry was posted in Marathon. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *