2007-05-13 HANKAN Marathon

HANKAN

13 Mei 2007 HAN KAN Marathon (3:42:01)

Heerlijke race, kan niet anders zeggen. Ook het weer werkte mee en de sfeer was goed. hankan2007De HANKAN studenten hadden hun best gedaan en ik heb nauwelijks kritiek. Nou eentje dan; dat laatste lusje bij de finish was niet leuk!.

Ik werd opgehaald door Josn om een uur of 8 en nadat ik eveneens de moeder in mijn gezin een lekker ontbijtje had bezorgd met wat cadeautjes naar de start gewandeld. Veel bekenden gezien. Taco, Ronald, Floor, JOSN dus, een heel zwikje CIKO-ers. Het CNR team nergens gezien. Helaas.

De start was wat onverwacht maar ok hobbelen maar door Arnhem. Erg leuk. De weg was goed afgezet, de route was onmiskenbaar duidelijk. Had die ook wel wat bestudeerd. De km vlogen er doorheen en natuurlijk veel te hard. Tempo ongeveer 4:45 per km. Dit liep heerlijk. Op de dijk een treintje gemaakt voor de wind en dat deed het prima. Floor ingehaald en aangemoedigd aan te pikken maar ze zag er niet zo fit meer uit. (Te snel gestart?). Het tempo bleef er goed in en ook de eerste dame werd ingehaald. Die herpakte zich en sloot aan. Grappig dat ze onderweg werd geinterviewd. Die was nog erg fris. Ik liep als een zonnetje. Km 36 en een beetje op 3 uur en mijn doelstelling was in zicht. Helaas kreeg ik een km later kramp in mijn dijbenen en mijn kuit. Auw! Ik moest wandelen. Na een paar honderd meter ging het weer maar bij de snelbinder ging het weer mis. De laatste 5 km gingen in 35 minuten  en ik kwam meer dood dan levend over de finish. Niet zo best dus. Ik ben direct naar de massage tafel geslenterd en heb daar een heerlijk half uurtje doorgemaakt. Hierna lekker douchen.

Met de bus weer terug naar Arnhem en nog een klein stukje naar huis lopen. Prima dag lekker gelopen. Erg jammer van de kramp want ik zat lange tijd op een tijd van 3:25 maar het zat er vandaag niet in. Veel voldaner gevoel dan na Rotterdam. En oja 3:42:01 is wel een PR!!

En wat hebben we geboft met de wind!!!!

 

This entry was posted in Marathon. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *