Back-Up Haas

Op het laatste moment besluit ik om mee te gaan naar Enschede. Jan loopt daar zijn voorjaarsmarathon en de “Haas” van het eerste uur, Herma, geeft aan wat last van hooikoorts te hebben. Kortom ik loop als een soort back-up een halve mee en zal Jan gaan Hazen.

De pastaparty is in Enschede van goede kwaliteit. Kijk zo kan het dus ook.

We zullen Jan vandaag helpen met zijn marathon en de tweede helft hazen. De hele is me teveel voor Texel en omdat Jan op 3:36 weggaat is het tempo ook te hoog voor een hele. Op km 20 stappen we in. We beschikken over startnummers van de halve maar niemand die dat opvalt. Bij de start was het nog behoorlijk koel maar bij de eerste doorkomst schiet de temperatuur omhoog. We merken direct aan Jan dat het niet vanzelf gaat. Al vrij snel wordt het tempo lager. Jan krijgt steken in de zij, de hartslag is veel te hoog. Een paar keer wandelen en dribbelen helpt niet. Op km 31 stapt Jan uit. Niet leuk. Wel erg verstandig.

Nog 11-12 km zou een lijdensweg worden met ook de reële kans op forceren en daarmee een lange hersteltijd. Gelukkig is er een korte doorsteek naar de Finish. Jan en Herma gaan die kant op. Ik loop nog een stukje verder. Immers Wim staat nog ergens op het parcours op ons te wachten. Ik zag Rinus net voorbij pacen dus besloot een stukje met hem op te lopen. Vandaag iets minder praatjes want hij had een serieuze klus vandaag en dat gaat niet vanzelf. Bij de Finish treffen we elkaar weer. Enigszins teleurgesteld drinken we wat op de stoep. Jan neemt het opmerkelijk goed op. We gaan nog even naar het uitgaansgedeelte van Enschede en daar nemen we de tijd voor elkaar onder het genot van wat lekkers. Zo wordt het toch nog laat. Mijn missie als back-up haas stelde niet zoveel voor vandaag. Plannen voor een volgende haas avontuur zijn al weer uitgebreid aan de orde gekomen. We zullen zien

 

This entry was posted in Wedstrijd. Bookmark the permalink.

One Response to Back-Up Haas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *