Mooie trainingsweek

Het was deze week een mooie trainingsweek. Met een beetje passen en meten zijn er deze week 5 trainingen gedaan. Maandag het grote pauzeloopje en omdat ik dinsdag niet kon trainen bij de club heb ik dat woensdag nog eens gedaan.

Beide loopjes gingen nog wat moeizaam. De marathon zit nog wat in de benen. Op donderdag loop ik wel met de club mee en dat wordt een 5*1500 met een stukje vals plat. Vrij pittig maar ik geniet van het feit dat de kracht weer terug is. Het gaat makkelijk. De volgende ochtend doe ik eerst de belastingaangifte en dan heb ik wel weer zin om mij af te reageren. Dat wordt vier keer de Emma piramide. Ik houd de heuveltraining er maar lekker in.

Vandaag doe ik dan de lange duurloop. Het is alweer even geleden dat ik mijn favoriete rondje gelopen heb. In het begin maak ik een kleine omweg om te kijken naar het geweld in het bos bij de A12. Het eerste stukje van mijn training is het ergst. Een strook van een meter of vijf is gekapt bij het viaduct.  Bij de Schelmseweg loop ik langs het hek.

Langs want het hekje houd niks meer tegen. Een stukje verder staat nog een hek. Maar er hangt een bordje op dat je het hek weer dicht moet doen als je erlangs gaat. Dat doen we dus. De eerste indruk is grof geweld langs de weg maar eigenlijk vind ik het wel meevallen. De weg is kapot maar te belopen. Morgen maar eens kijken hoe het parcours van Rondje Nederland erbij ligt. Over twee weken moeten daar 800 lopers overheen.

Eenmaal bij de tankbaan spot ik mijn eerste groepje herten. Ik tel er 12. Het blijft leuk. Voor de foto zijn ze net even te ver weg maar ach. Op km 16 tref ik nog een groepje. 1 mannetje en 7 vrouwtjes. Het rent tussen de bomen door en levert geen mooie foto op. Twintig herten op een dag is ook voor mijn doen best veel.

Op km 22 kom ik bij een mooi stukje Veluwe terecht. Als ik daar loop valt mijn oog altijd op een technisch stukje  (Technisch=pittig #trailrunning). Een steile helling naar beneden met alleen maar los zand. Het doet mij een beetje aan kraantje lek denken. Deze keer ga ik naar beneden, en weer naar boven. Het hoogteverschil valt wel mee. Een ruime 25 meter maar eenmaal boven besluit ik het toch bij een keer te laten.

Ik had vandaag graag meegegaan met de groep Vorden. De achtkastelenloop is erg de moeite waard en vandaag gaat een flinke groep die kant op. Altijd leuk. Peter gaat vandaag voor zijn finest hour en daar had ik best getuige van willen zijn. Een rustige dertiger past (veel) beter in het programma dan een wedstrijd en ook drukte thuis zijn voldoende argumenten om maar weer eens wijs te zijn. Ik heb heerlijk in het zonnetje gelopen en had er zo nog 10 km aan vastgeplakt. Het herstel zet door en ik ben alweer behoorlijk fit aan het worden. Deze week weer een kleine 80 km. Voelt goed. Goede keuze gemaakt.

 

This entry was posted in Trail, Training. Bookmark the permalink.

One Response to Mooie trainingsweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *