Lid van de orde van de zwarte kousen

Ik heb inmiddels wat kunnen nadenken over wat er gebeurde bij de H4D. Ik ben er nog niet helemaal uit maar zie het in combinatie van een zware inspanning en voeding. Voeding ben ik al wat mee bezig en wil dat niet te snel veranderen. Feit blijft dat ik na twee dagen H4D veel gewicht ben verloren. En dat terwijl ik voor mijn doen fors aan het innemen was ook tijdens de races.

Belangrijker is dat de lichamelijke inspanning fors is tijdens de wedstrijd maar ook ervoor bij de training. De kuiten zijn een zwakke plek. De massage van Anauchka deed wonderen en dat geeft wel aan dat er o.a. een afvalstoffenprobleempje is. En laten ze daar nou iets voor hebben gevonden! De Herzog compressie Tube. Volgens de beschrijving ter preventie van kuitverkrampingen, kuitrupturen, achillespeesaandoeningen, scheenbeenvliesontsteking. Verder zijn er nog een aantal contra-indicaties maar die staan opeens in het latijn. (septische flebitis???)

We gaan het proberen. Bij zware inspanningen zul je mij dus nu zien in die spannende kousen. Voorlopig ook bij het herstel. Ik zal de hoon over mij heen laten komen maar als het werkt is het dat waard. Ik heb mij voor €36,- een set kousen laten aanmeten bij Run 2day.  Het is geworden de T3L.  Een afko voor Tubes (geen kousen), 3 gemiddelde kuiten, L Lange onderbenen. Ik heb gekozen voor Tubes omdat je deze tijdens de inspanning gebruikt en je de kousen ook daaromheen kan gebruiken. Die kan je dus al ‘s-ochtends aantrekken als je ‘s-avonds van plan bent te gaan trainen. Meer stimulering dus. Nadeel is dat kousen moeilijker zijn aan te trekken dan Tubes. En zeg nou zelf;  zou jij ze de hele dag dragen?

This entry was posted in Materiaal and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Lid van de orde van de zwarte kousen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *