2015-08-09 De Groene van Edwin 50k

 

GvE-1

Het ‘schema’ zegt nog een fatsoenlijke afstand te lopen. Ik kijk het per dag aan hoe het voelt en besluit de zaterdag over te slaan. Ik zou dan de 8e dag van de Boxmeerdaagse lopen. Het parcours staat me wat tegen (asfalt). In plaats daarvan doe ik wel een heuveltraining en een krachttraining. De zondag lijkt de Monschau Marathon een leuk alternatief. Na-inschrijving kan maar is in verhouding wel erg duur.
Ik besluit mijn verjaardagsrondje nog eens te lopen.

GvE-3Ik laat voor vertrek nog mijn rugzak repareren bij een naaiwinkeltje in de hoofdstraat. Hij geeft mij allemaal technische details over het gebruikte materiaal maar dat kan mij niet echt boeien. Binnen 5 minuten repareert hij de rugzak voor noppes. Had hem graag betaald hiervoor maar vond dit toch ook weer leuk. Volgende klusje krijgt ie ook!

GvE-4

De route is bekend. Vaste rondje met een lusje naar het Deelerwoud en via de Carolinehoeve weer terug. Het bos doet zijn best om mij te plezieren en dat lukt waarachtig. Op mijn hertenplekje inderdaad twee herten. Moeder en kind zijn te snel voor een foto maar het helpt mij om in een goede stemming te komen.

GvE-2Op het veldje richting Deelerwoud stap ik op een Schots hooglandertje. Die rent verontwaardigd een paar stappen verder. Waar is moeder/vader hooglander? In geen velden of wegen te bekennen. Kan dus rustig een foto nemen.

In het Deelerwoud spot ik ander wild. Zoals gezegd heeft Jacolien een prachtig plekje gevonden in Schaarsbergen. Die gaan we vaker in het bos tegen het lijf lopen vermoed ik.

Als ik het veldje voor de tweede keer oversteek loopt er een zwijn met me mee. Ik loop aan de verkeerde kant van de wind dus dichterbij komen lukt niet maar ach. In het bos een km of 10 verder tref ik een tweede zwijn maar die is mij te snel af.

Op de Posbank deze gladde jongen. Ligt daar een beetje midden op het pad. Ik zorg dat het beest veilig de andere kant van het pad bereikt en vervolg de route

GvE-5De laatste loodjes wegen het zwaarst. Mijn eten en drinken is op. Ik heb nog een paar dropjes over als ik bij het bezoekerscentrum ben. Had ik toch twee liter bij me en heb ik op de Carolinehoeve nog een flesje cola gekocht. Het is nog een klein stukje en ik stel me een Erdinger in het vooruitzicht. Het worden er zelfs twee en twee glazen melk. Even de vochtbalans herstellen.

Conclusie: Ik moest me er even toe zetten, maar uiteindelijk werd het toch weer een heerlijk loopje. Het tempo is erg laag maar dat houd ik dan wel weer lang vol. Toch deze week weer drie looptrainingen en drie krachttrainingen. Nog een weekje volle bak en dan gaan we taperen.

This entry was posted in Edwin, Marathon, Trail, Training, Ultra, Veluwe, Wild. Bookmark the permalink.

One Response to 2015-08-09 De Groene van Edwin 50k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *