2015-08-02 Boxmeerdaagse marathon

BM-1-2Het is er een voor de liefhebbers. De Boxmeerdaagse. In de wat lauwe zomermaanden organiseert de funrunner van Nederland Willem Muetze (1400 gelopen marathons!!) wederom de Boxmeerdaagse. Een simpel maar geweldig concept. Je neemt een groep BM-1liefhebbers. Geeft ze een gps track. Zorg voor een mobiele verzorgingspost. Klaar. Nou ja, Wel iets meer dan dat. Willem en Annemarie organiseren 8 marathons achter elkaar vanuit de huiskamer. Start en Finish wel te verstaan. Er komen zo’n 30 liefhebbers op af. Een stuk of 10 zullen alle etappes meemaken slapen er ook nog eens bij. De rest zijn etappelopers zoals ik. De sfeer is meer dan gemoedelijk. Toch nemen we de marathon serieus We starten exact op tijd. Lopen netjes de route, Tijden worden geregistreerd. Een oorkonde en medaille valt je ten deel.

BM-2Voor mij is de marathon niets anders dan een tussenstop voor de EB. Het vormt een onderdeel van mijn trainingsblok. Ik was al van plan om een marathon te lopen en was al op zoek naar een leuke loop. Jacolien wees me op deze en een afspraak was snel gemaakt. Al helemaal nu Jacolien in de weekenden ook in Arnhem resideert.    

Vooraf enig zorgen omdat de laatste trainingen best zwaar vielen. Dan was ik na 25km wel klaar en dan nu opeens dit. Overigens is het iets meer dan een marathon, 45,5km om precies te zijn. Ik neem mij voor om langzaam op mijn eigen tempo te lopen.

De eerste 13 laat ik me nog opjutten door de groep. Het gaat niet heel hard maar voor mij net ietsjes te hard. Als we bij de eerste verzorgingspost komen bij het veer besluit ik dat de BM-3rem erop gaat. De groep loopt snel bij mij weg en ik vind het wel best. Als ik in mijn eigen tempo loop gaat het best redelijk. Ik vind een eigen tempo dat lekker loopt. Aan het eind van het tweede blok zet ik ietsje aan om niet te laat bij de trekveer te komen. Kom je te laat dan kost je dan veel tijd en vooral ritme als de groep net weg is. Na het veer dezelfde strategie. De groep loopt weg en ik blijf er wat achter. Ik zet een lekker muziekje op en kom in een heerlijke flow. Langzaam maar wel constant. De groep voor mij loopt wat te hannesen met hun route, lopen wat verkeerd of hebben het gewoon zwaar. Dit stuk is veel rul zand. Ik vind het prima maar de asfaltlopers hebben hier wat moeite mee.

BM-4Ik blijf het tempo goed volhouden. De temperatuur stijgt tot boven de 30 graden (in de zon) maar ik kan er goed tegen vandaag. Ik drink wel enorm. Water uit mijn fles vul ik 5 keer bij. Goed voor 2,5 liter. Op de posten (4) drink ik zeker drie bekertjes cola. Ook eet ik goed. De posten zijn fantastisch. Uiteraard koek en banaan maar ook soep en zelfs een BM-5boterham met gebakken ei. Ik eet het allemaal op.

Nu blijk ik opeens op kop te lopen van de groep en het groepje zakt steeds verder af. Op post drie liggen ze een 5 minuten achterop mij en komen ze aan als ik vertrek. Op post 4 zie ik ze niet eens meer. Vanaf km 24 loop ik dus alleen met mijn muziek. Ik vind het heerlijk. Het lopen gaat als in een flow. Had ik er op km 20 nog een zwaar hoofd in (werken, zwaar) vanaf nu gaat het prima.

Schermafbeelding 2015-08-02 om 21.30.52De laatste 5 zijn saai. Lange rechte weg en alleen maar mais. Het doet me niks want ik blijf in die lekkere flow. Waar ik me van tevoren zorgen over maakte blijkt dus overbodig. Uiteindelijk doe ik 5 uur 24 over de afstand. Inclusief 3 veren en 4 verzorgingsposten. Ik ben daar meer dan tevreden over. Nu maar kijken hoe ik herstel en dan volgende week misschien nog eentje.

Ik loop deze etappe voor de tweede keer. Drie jaar geleden alweer liep ik hem met Frans en Rene. In mijn verbeelding liep ik hem toen sneller. Dat blijkt niet zo te zijn. Wel was ik veel sneller gestart.

Conclusie: Goed gevoel na deze marathon. Het duurvermogen is nog steeds ok. Tempo maken is er niet meer bij maar ik houd het wel lang vol. Ook het eten en drinken ging naar mijn zin. Zelfs bij deze warme dag. Al met al geeft dit het vertrouwen een goede boost. Bovendien was het weer een gezellige loop. Topdag.

 

This entry was posted in Marathon, Training, Wedstrijd. Bookmark the permalink.

One Response to 2015-08-02 Boxmeerdaagse marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *